• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Krigarseger när Färjestad besegrade Växjö

26 december 2018 17:55
Martin Johansson, på knä med ryggen mot kameran, firar sitt mål tillsammans med två lagkamrater
#FBKVLH

Det bjöds på en ordentlig hockeyunderhållning i ett utsålt Löfbergs Arena under annandagen när Växjö gästade. Färjestad kom ut med hög energi men saknade chanser, något som inte gästerna gjorde. Hemmalaget kunde sedan jobba sig tillbaka i matchen och Martin Johansson blev stor matchvinnare.


Trots att det var hemmalaget som kom ut med hög energi kunde gästerna ta ledningen efter att Brendan Shinnimin gått köksvägen. Växjö spelade upp sig ordentligt och det vittnade även skottstatistiken på, efter en annars spelmässigt jämn period. Hemmalaget lyckades endast få ett skott på mål i den första perioden samtidigt som smålänningarna mäktade med tolv.

– Spelmässigt känns det någorlunda men samtidigt skjuter vi bara ett skott på mål. Vi kommer ut med bra energi och försöker ta pucken mot deras mål, samtidigt skjuter vi bara ett skott och då är det svårt att göra fler mål, summerade Mikael Wikstrand till C More.

Hemmalaget tryckte ned gästerna ordentligt i mittenakten och hade efter drygt halva perioden 15-3 i skott. Linus Johansson hade ett jätteläge som tog i ramen. Sedan hade Daniel Viksten två bra lägen, först efter att gästernas Arvid Lundberg gått omkull i egen zon och tappat pucken och sedan ett i tre mot ett-läge, båda gångerna var Viktor Fasth med på noterna. Men kvitteringen skulle komma och Joakim Nygård pressade in pucken efter en tilltrasslad situation. Glädjen blev dock korvarig då Liam Reddox gav Växjö ledningen bara två minuter senare - med en riktig projektil i krysset.

– Vi startade matchen väldigt bra, men inte andra perioden. Vi kan skatta oss lyckliga att vi har ledningen. Vi tvekar lite och är inte på tårna, de kommer ut med mer fart och press, konstaterade Liam Reddox till C More efter mittenakten.

Skam den som ger sig

Växjö öppnade sista perioden starkt och Roman Horák hade ett skott i stolpen. Men hemmalaget jobbade sig in i den tredje perioden och när Johan Ryno såg ut att även han träffa stolpen stod det sedan klart att pucken var inne och det var i kvitterat i ett euforiskt Löfbergs Arena. När Oliver Bohm sedan åkte ut för en holding kunde Martin Johansson skjuta segern till hemmalaget och taket nästintill lyfte i hemmaborgen.

– Med den inramningen som är, att få vända och vinna sista 20 är pricken över i:et. Jag tycker Växjö var bra, de är ett oerhört skickligt lag och är konsekventa, vi tar över i andra och tredje och jag hoppas att det var en bra hockeyunderhållning, summerade Johan Pennerborn till C More.

Se highlights från matchen här.