Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Lett seger för Örebro

26 december 2018 20:42
Örebros Rodrigo Abols i röd tröja sträcker upp ena armen i en segergest inför glada fans på läktaren. I förgrunden deppar två Rögle-spelare i vita tröjor.
#ÖRERBK

Att det var två lag med nedåtgående formkurvor märktes inte när annandagshockeyn gick av stapeln i Örebro. Det var fart och fläkt och mycket känslor när hemmalaget bröt sin tre matcher långa förlustsvit - mycket tack vare de två powerplay-målen från lettländaren Rodrigo Abols.


Det märktes redan från nedsläpp att hemmalaget Örebro var ute efter att bryta sin förlustsvit och laget tryckte gasen i botten direkt - och fick utdelning. Rodrigo Abols fortsatte sin hysteriska målform i Behrn Arena när han styrde in ett skott av Aaron Palushaj i matchens första powerplay. Men säg den lycka som varar för evigt. Kort senare satte Jesper Williamsson ett skott från blålinjen som smet in bakom Örebros målvakt Eero Kilpeläinen via plockhandsken. Men den första perioden tillhörde lettländaren Abols. I matchens andra powerplay la Örebro karbonkopia på första målet och via Ebert och Palushaj styrde Abols in sitt andra för kvällen.

– Om jag avslöjar vår powerplay-hemlighet är det ingen hemlighet längre, skrattade målskytten i pausintervjun.

– Men vi låter pucken gå bra och så hade jag lite flyt på en av mina styrningar.

I den andra perioden lyfte bortalaget upp spelet och även om Örebro skapade ett antal farliga chanser, inte minst genom vasse Aaron Palushaj, var det en mycket jämn period som präglades av mycket kamp och vilja. Det mesta talade för att Örebro skulle få med sig ledningen in till den tredje perioden, men då klev Trevor Mingoia, Rögles lån från Västervik, fram och kvitterade på volley.

– Det går snabbt där ute och det är lite skillnad när man kommer från Hockeyallsvenskan, medgav Mingoia som var nöjd över att ha gjort målet som tog hans lag upp i likaläge.

Händelserik avslutning

Den tredje perioden blev underhållande, händelsrik och innehöll mycket känslor. Perioden började med att comebackande Tyson Spink gav hemmalaget ledningen åter efter en fin framspelning av brorsan Tylor. Sedan rann känslobägaren över hos bortalaget som först drabbades av en något onödig utvisning i offensiv zon och sedan fick ytterligare en tvåminutare på grund av att tränaren Cam Abbott ådrog sig en abuse of officials. Kort efter att Rögle fått in sin fjärde spelare på isen gjorde Patrik Virta 4-2, vilket fick Rögles målvakt Ville Kolppanen att se rött och välta målburen över ända i frustration. Målet videogranskades men godkändes. Matchen var dock inte över där. Rögle plockade målvakten och Trevor Mingoia fixade spänning in i det sista med sitt andra mål för kvällen. Det blev dock Örebro som drog det längsta strået och när Rögle återigen plockade målvakten satte Jordan Boucher spiken i kistan när han gjorde 5-3 med 20-talet sekunder kvar.

– Vi har pratat om att hålla en hög nivå över 60 minuter och det lyckades vi med i kväll. Vi behöll kylan i sista perioden och det är givetvis skönt att få tre poäng i det tabelläge vi är i, sa Örebros Tyson Spink efter matchen.

Se highlights från matchen här.