Nihlstorps storspel gav Malmö segern

24 januari 2019 22:06
Christopher Nihlstorp gör sig stor och räddar skott från Djurgårdsspelare.
#DIFMIF

Djurgården ägde stora delar av matchen och sköt 46 skott på mål mot Malmö. En storspelande Cristopher Nihlstorp stod dock i vägen för 44 av dem. Gästerna fick inte många chanser men tog tillvara på dem, vilket fällde avgörandet när Malmö vann med 3-2 och tog sig upp på femte plats i tabellen.

Den första perioden började ganska långsamt, men efter ett tag tog Djurgården kommandot. Hemmalaget lade press på Malmö, som enbart lyckades komma till ett skott under hela öppningsakten. Det var därmed logiskt att Djurgården gjorde matchens första mål. Efter föredömligt arbete med att skymma en storspelande Cristopher Nihlstorp i Malmömålet så kunde Jason Garrisson skicka ett stenhårt slagskott i nätet. Det var nyförvärvets andra mål på fyra matcher. Ytterligare nio skott avlossades mot gästernas målvakt, men inga fler mål föll innan periodpausen och Djurgården lämnade isen i ledning.

– Vi vill ha revansch för senast. Det var inte bra senast mot Malmö: vi kom inte ut rätt. Har vi fortsatt rätt inställning i den här matchen så kommer vi att vinna det här, sa Djurgårdens Jonathan Davidsson till C More efter perioden.

Djurgården sköt men Malmö gjorde mål

Hemmalaget fortsatte att trumma på i mittenakten och tog initiativet ju länge perioden gick. Djurgården sköt hela 17 skott på mål, men när inte en storspelande Nihlstorp stod i vägen så gjorde ramen det. Men det enda målet i perioden skulle komma från gästande Malmö. Efter ett längre anfall kunde Frederik Storm åka sig fri mitt i slottet och få pucken serverad. Ett snabbt skott senare så tvingades Adam Reideborn att kapitulera. Trots 27-9 i skott efter 40 minuter ishockey var det 1-1 i mål inför den tredje perioden.

– Vi spelar mycket bättre och gör bättre bedömningar nu. I den första är vi lite sega, men nu vågar vi lite mer, tar bättre beslut och har mer puckinnehav, sa Frederik Storm till C More inför den tredje perioden.

Samma visa i tredje perioden

Den tredje perioden liknade den andra: det var Djurgården som sköt, men Malmö som gjorde målen. Frederik Storm blev tvåmålsskytt med sitt ledningsmål redan efter 90 sekunder, lagets första skott i perioden. Det andra skottet kom från Max Görtz efter 10 minuter, och gav 1-3 till gästerna. Djurgården fortsatte dock i samma stil, vilket ledde till en snabb reducering av Daniel Brodin. Efter det närmast bosatte sig hemmalaget i Malmös zon, men kom inte närmare. Trots att Djurgården vann skotten med 46-14 var det Malmö som vann matchen med 3-2, mycket tack vare en storspelande Cristopher Nihlstorp som faktiskt gjorde sin första match sedan Annandagen.

– Det var lite att göra idag, men det är en väldigt skön seger. Det är skönt att få mycket att göra, för att få rytm. Nu var det länge sedan jag spelade, vilket märks på pulsen, men vi vinner och det är det viktigaste, sa målvakten efter matchen.

I Djurgårdslägret var det inga muntra miner efter slutsignalen.

– Vi skapar lägen för att vinna matchen men... Nä. Torsk idag. Effektiviteten är inte där, sa en besviken Daniel Brodin till C More efter matchen.