Sörensen hjälte i Vida Arena - igen

29 januari 2019 21:25
Linköpings Nick Sörensen fångad precis när han ska krama om lagkamraten Chad Billins.
#VLHLHC

Växjö fick en flygande drömstart - men Linköping kom tillbaka. För andra gången den här säsongen stod Nick Sörensen som stor hjälte för sitt Linköping, som kvitterade sent och till slut kunde plocka med sig bonuspoängen från Vida Arena på nytt.

Det var en förstaperiod med två ansikten i Vida Arena på tisdagsaftonen. Växjö Lakers klev ut med dunder och brak - och det dröjde bara 30 sekunder innan det ringde bakom Linköpings Jonas Gustavsson i bortamålet. Roman Horák satte smålänningarna i förarsätet och några minuter därpå var det utökat när Julius Junttila avslutade ett mönsteranfall.

Skotten var 8-0 för Växjö när laget hade gått upp till 2-0. Men när den första perioden summerades hade östgötarna vunnit skottstatistiken med 11-19. Linköping vaknade till och skapade en bastant press, framförallt i sina powerplay, mot en Viktor Fasth som gång på gång bjöd på vassa parader. Till slut fick dock gästerna hål på burväktaren när Nick Sörensen dunkade in reduceringen till 2-1 och i anfallet efter var det nära en kvittering - när Dan Pettersson prickade ribban - men närmare än så kom in östgötarna.

Noll skott på Gustavsson

Mittenakten fartfylld åt bägge håll, men de stora chanserna var färre. Bägge burväktarna fick spika igen, där framförallt Viktor Fasth åter var stabil när Linköping växlade upp kvitteringsjakten mot slutet av perioden som förblev mållös.

I den tredje akten tog Linköping över allt mer. Östgötarna kröp spelmässigt närmare än kvitteringspuck, men de stora chanserna lös med sin frånvaro. Trots att Växjö sköt 0 (!) skott på mål i den tredje perioden såg laget ut att hålla undan mot gästerna, men med drygt två minuter kvar av ordinarie matchtid kom kvitteringen. Joe Whitney skickade in 2-2-pucken bakom en något skymd Viktor Fasth och mötet gick återigen till förlängning.

Väl där dröjde det bara 20 sekunder innan Nick Sörensen - precis som i höstas - skrinnade igenom Växjöförsvaret och lade in pucken bakom en överspelad Viktor Fasth.

– Det är en tuff öppning vi har får, men från det är jag väldigt nöjd med vår prestation idag. Vi svarar upp på ett väldigt starkt sätt. Vi påverkades inte av den tuffa starten och jag ska säga att det var längesen vi presterade så här bra på den här nivån, summerar Linköpingscoachen Tommy Jonsson.