• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Brynäs närmar sig toppen, vann mot Malmö

2 februari 2019 17:54
Bild på flera spelare ur varje lag, Brynäs i svarta tröjor och Malmö i vita. Brynäs har just gjort mål så de är glada medan Malmöspelarna är sammanbitna.
#BIFMIF

Brynäs såg till att täta till tabellen ännu mer efter att ha tagit tre nya poäng. Mot Malmö var laget effektivt och bombsäkert i defensiven där skott efter skott täcktes. 4-1 blev det till slut.


I Malmö gjorde Pontus Netterberg sin första match efter flytten från Växjö tidigare i veckan. Han var ytterst nära att sätta ledningspucken för gästerna i inledningen, men Brynäsbacken Marcus Ersson hann dit med sin klubba i absolut sista stund.

Malmö öppnade riktigt vasst, men det var Brynäs som tog ledningen. Niclas Andersén vallade pucken i kortsargen och Robert Kousal tog hand om sargreturen och lade in ledningspucken efter halva perioden.

I slutskedet av perioden gjorde hemmalaget även 2-0 i spel fem mot fyra, när Joel Kellman spelade fram Ryan Gunderson.

– Långa stunder gör vi en bra period, men vi har varit bättre offensivt än defensivt, där vinner Brynäs för mycket dueller, sa Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Kousal visade målkänsla

Men det började illa för Malmö även i andra. Kousal tog sig fram i mitten, sköt i skäret och pucken smet in bakom Cristopher Nihlstorp i bortakassen redan efter 54 sekunder.

Malmö repade mod och stressade Brynäs till misstag i egen zon. Frederik Storm utnyttjade ett sådant och reducerade till 3-1 efter knappa sju minuters spel. Det var vad Malmö hann med i målväg i andra perioden.

– 3-1 till oss är bra, men vi måste hindra dem från att skjuta från de farliga positionerna, säger Brynäs Robert Kousal till C More.

Malmö gav järnet i tredje perioden, men hade svårt att ta sig förbi Brynäs defensiv. Hemmaspelarna hjälpte sin målvakt Joacim Eriksson på ett bra sätt genom att täcka mängder med skott. När gästerna plockade målvakten i slutet kunde Emil Forslund sätta 4-1 i öppen kasse och säkra tre nya poäng.

– De försvarar sig bra och ligger i skottlinjen och vinner returerna, sammanfattade Malmös Emil Sylvegård matchen till C More.

Här hittar du highlights från matchen.