Hemma
Timrå
TIK
Borta
Linköping
LHC

Pettersson inför hemmapremiären: "Skitkul"

22 september 2022 10:00
#TIKLHC

Emil Pettersson smällde in två mål i sin Timråcomeback. Nu ska 28-åringen spela sin första hemmamatch i SHL med Timrå på drygt nio år. ”Skitkul. Det närmaste jag har i minnet är sista kvalmatchen mot Djurgården förra säsongen, som jag såg på plats. Jag hoppas det kan bli något liknande nu”, säger Timråstjärnan inför mötet med Linköping.


Emil Pettersson och hans lagkamrater hade inte kunnat få en mycket bättre start på säsongen. I premiären besegrade medelpadingarna Frölunda med 3-2 efter straffar. Emil Pettersson, som gjorde sin första tävlingsmatch i Timrås a-lag sedan hösten 2015, gjorde två mål – dels 2-2-kvitteringen och dels det avgörande straffmålet.

– Jag var otroligt taggad. Det var en perfekt match för oss att ha direkt. Att möta ett tippat topplag på bortaplan. Mycket folk på läktaren och en fartfylld match. Det var ett bra test för, och något vi kan bygga vidare på. För egen del var de första två perioderna lite ryckiga med mycket utvisningar. I tredje perioden tycker jag att vi tar över mer och mer och jag kom in i det bättre, säger Pettersson.

"Hoppas det kan bli något liknande nu"

I kväll gästas Timrå av Linköping och för Pettersson blir det en speciell match. Han beskriver det som sin ”första riktiga hemmamatch med Timrå i SHL”. Pettersson representerade Timrå mellan 2009 och 2015. Han debuterade i klubbens a-lag 2012/13, och då blev det två matcher i SHL.

– Jag debuterade borta mot Frölunda. Sedan mötte vi AIK hemma i sista omgången och då fick jag några byten, säger Pettersson.

Den säsongen åkte Timrå ur SHL och Petterssons två sista säsonger i klubben gjorde han i HockeyAllsvenskan. Det är inget snack om att det är en laddad Pettersson inför Timrås hemmapremiär.

– Skitkul. Det närmaste jag har i minnet är sista kvalmatchen mot Djurgården förra säsongen. Då var jag där och kollade när laget säkrade platsen i SHL. Det var fullsatt och ett otroligt tryck på läktaren. Jag hoppas det kan bli något liknande nu, säger Pettersson.

Vad är hemma för dig? Är det fortfarande Ånge eller har det blivit Timrå?

– Får jag frågan var jag är ifrån är det Ånge, men rent hockeymässigt är Timrå hemma för mig. Jag har bott här i området sedan jag var 16 år. Det är det som har blivit hemma för mig, även om Ånge som moderklubb alltid kommer att ligga mig nära hjärtat, säger Pettersson, som är väldigt nöjd med hur den första tiden i Timrååterkomsten har varit.

– Det som har varit roligt är att det har tagit sig så snabbt för oss. Alla nya och vi som har kommit hem har kommit in i gänget på ett bra sätt. Vi är jäkligt tajta och har roligt varje dag, vilket är väldigt viktigt. Jag är ganska säker på alla känner sig bekväma i omklädningsrummet. Det är viktigt för att kunna prestera på isen. Vi ha kommit en bra bit på vägen redan och det tycker jag visade sig mot Frölunda, hur vi slet för varandra och knep två poäng, säger Pettersson.

Vad blir viktigt mot Linköping?

– Jag har koll det som klubben har värvat. De har ett bra lag på papperet, men det man kan säga är väl att alla lag som låg längre ner i tabellen förra säsongen har blivit bättre. Alla kan slå alla och innan man har mött alla lag känns det svårt att veta vad man kan förvänta sig. Det blir en rolig match i alla fall, säger Pettersson.