Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Brynäs jagar första segern: "Inte orolig"

27 september 2022 10:00
#BIFÖRE

Två enpoängare och därefter en förlust mot Luleå. Brynäs jagar säsongens första seger och i kväll väntar Örebro på hemmaplan. ”Segrar är det enda som räknas i den här branschen. Vi kommer att gå för det mot Örebro”, säger Brynäsbacken Julius Bergman.


Brynäs, HV71, Linköping och Oskarshamn är de lag som ännu inte har tagit någon seger under ordinarie matchtid i SHL den här säsongen. Medan de tre sistnämda lagen har vunnit efter övertid eller straffar är Brynäs det enda laget som inte har någon seger så här långt. Men det är inget som bekymrar Julius Bergman, 26.

– Jag är inte ett dugg orolig. Jag vet att vi kommer att vinna matcher. Inget snack om det, säger Brynäsbacken.

"Tycker vi har spelat bra"

Brynäs inledde säsongen med att spela 4-4 efter ordinarie matchtid mot Rögle. I övertiden klev Adam Tambellini fram och sköt extrapoängen till Ängelholmslaget. Historien upprepade sig i omgång två. Då var det Oskarshamns Antti Suomela som intog hjälterollen i övertid. I senaste omgången förlorade Brynäs mot Luleå.

– Jag tycker vi har spelat bra. Vi hade lika gärna kunnat stå här med två vinster, i övertidsmatcherna. Mot Luleå är det små marginaler. De får med sig en utvisning, gör mål i powerplay och efter det rullar det på för deras del, säger Julius Bergman.

Vad tycker du att ni har gjort bra?

– Håller vi ihop det är vi ett bra lag. Hela ligan har höjt sig ett snäpp och även vi har fått in bra spelare. Vi har ett bra lag helt enkelt, säger Bergman.

Märks det på isen att nivån i SHL har höjts till den här säsongen?

– Det tycker jag. Alla lag har höjt sig. Det är en av världens bästa hockeyligor, och det gäller att vara med i varje match, säger Brynäsbacken.

Vem av spelarna ni har fått in är du extra imponerad av så här långt?

– Hannes Björninen är väldigt bra. Jag spelade med honom i Pelicans i Finland. Han jobbar hårt och är väldigt driven. Han är en sådan som gör alla i den dagliga träningen bättre med sitt driv och noggrannhet, säger Bergman.

"Segrar är det enda som räknas"

För andra matchen i rad spelar Brynäs i kväll på hemmaplan. För motståndet står Örebro som står på fem poäng efter tre spelade matcher. Brynäs har vunnit de tre senaste matcherna mot Örebro, och hoppas så klart kunna förlänga den sviten i kväll.

– Vi jagar fortfarande vår första trepoängare och förhoppningsvis är det nu det sker. Att ha en vinst i ryggen och kunna bygga vidare på skulle betyda mycket. Segrar är det enda som räknas i den här branschen. Vi kommer att gå för det mot Örebro, säger Bergman.