Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Leksand
LIF

"Leksand har tagit väldigt många kliv sedan jag var här senast"

6 oktober 2022 10:00
#BIFLIF

Olle Alsing är tillbaka i Leksand efter fyra säsonger på andra platser. Backen gillar vad som har hänt i dalaklubben under den här tiden. ”Framförallt har mentaliteten i klubben ändrats. Nu ska man vinna varje match istället för att inte förlora”, säger Alsing inför kvällens rivalmöte mot Brynäs


Leksand svarade för en stark insats i Scandinavium i lördags. Björn Hellkvists mannar vann en intensiv match med 4-3 och lagets stjärnback Olle Alsing gillar åt vilket håll Leksands formkurva pekar.

– Vi tar steg i rätt riktning för varje match. Vi spelar bra i egen zon, urspel och även hemgångar. Vi börjar i rätt ände, och chansar inte så mycket med puck. Vi gör klart först och sedan får vi spela anfallsspel, säger Alsing.

Mest istid i Leksand

26-åringen är tillbaka i SHL efter en säsong i Nordamerika (fyra NHL-matcher med Ottawa) samt en säsong i KHL. Alsing står noterad för två poäng på fem matcher. Han är dessutom den spelare som snittar mest istid i Leksand, 22:15.

– Lite som för laget känns det bättre för mig personligen för varje match. Jag kommer in i det mer och mer, i laget, ligan och spelsystem. Sakta men säkert blir det bättre, säger han.

För Alsing är det här andra sejouren i Leksand. Han spelade i klubben mellan 2016 och 2018. Den första säsongen tillhörde spelade Leksand i SHL och den andra var i HockeyAllsvenskan.

– Jättekul att vara tillbaka. Några gamla vänner är kvar, men annars är allt nytt. Föreningen har tagit väldigt många kliv sedan jag var här senast. Nu är Leksand ett bra SHL-lag i stället för ett lag som ligger på håret till att åka ur eller spelar i HockeyAllsvenskan, säger Alsing.

Är det något speciellt som tycker har förbättrats i Leksand?

– Allt. Framförallt har mentaliteten i klubben ändrats. Man går in med en annan hållning till varje. Man ska vinna varje match istället för att inte förlora. Det är ett nytt sätt att tänka jämfört med när jag var här senast, säger han.

"Blir nog en rolig match"

I kväll åker Alsing och hans lagkamrater till Gävle. Det har blivit dags för säsongens första rivalmöte mot Brynäs.

– Det kan gå lite hur som helst när man spelar i Gävle, men vi kommer till matchen med bra självförtroende. Vi ska börja i rätt ände, spela bra från start och hålla det tajt defensivt. Sedan kommer chanserna att komma och då gäller det att utnyttja dem. Jag tror det kommer att gå enligt plan, säger Alsing, som hoppas att det återigen kommer att vara många Leksandssupportrar på plats.

– Ett jäkla drag kommer det nog att bli. Oavsett var vi spelar brukar det vara det. Det blir nog en rolig match för både oss och publiken, säger Olle Alsing.