Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

Karlkvist lät kanonen tala igen när Oskarshamn vann

22 oktober 2022 20:55
#IKOSKE

Oskarshamn vann i förlängning över Skellefteå med 5-4. Detta efter en match där ledningen skiftat fram och tillbaka och med en hel del utvisningar. Patrik Karlkvist satte två nya mål och är nu uppe i tio fullträffar.


Inför matchen gick snacket om matchen i matchen mellan ligans poängkungar just nu, Oskarshamns Antti Suomela och Skellefteås Jonathan Pudas. Av dessa var det Suomela som först hamnade i poängprotokollet med en assist fram till kvitteringen till 1-1. Men innan dess hade Tom Kühnhackl gjort 0-1 och efter det satte Andreas Wingerli 1-2.

I andra spelade lagen en hel del i powerplay, och det var Oskarshamn som lyckades bäst. Den notoriske målskytten Patrik Karlkvist satte först 2-2 i spel fem mot fem innan 3-2 kom från samma klubba i numerärt överläge.

I tredje fick vi se tre mål till i en utvisningstyngd period. Robin Norell satte 4-2 innan Skellefteå både reducerade och kvitterade, och nu var det Jonathan Pudas tur att briljera med ett mål och assist till det andra.

Matchen avgjordes i förlängningen där Niclas Burström, med tidigare starka band till Skellefteå, spelade fram Ahti Oksanen till 5-4 för hemmalaget.

Sagt om matchen

– Det studsar inte riktigt vår väg, men starkt av oss att komma tillbaka till 4-4. I förlängningen kan det gå hur som helst, men bra moral av oss att jobba på när det studsar emot, sa Skellefteås Jonathan Pudas till C More.

– Riktigt härligt, trots att vi tappade 4-2. Vi tar alldeles för många utvisningar, men starkt att vinna då de är skickliga i powerplay, sa Oskarshamns Niclas Burström efteråt.

I punktform

  • Patrik Karlkvist fortsätter att ösa in mål. Ikväll kom nummer nio och tio för säsongen.
  • Jonathan Pudas hade 1+1 och spelade hela 27:08 minuter.
  • Antti Suomela hade 0+1 och lirade 17:01.
  • Skotten slutade 30-33.