Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Strandberg: "Kul med en liten nystart för egen del"

25 oktober 2022 10:00
#LHCMIF

Linköping jagar trendbrott. Efter fyra vinster på fem matcher har östgötarna nu fyra raka förluster. ”Vi har spelat bra tidigare på säsongen och ska hitta tillbaka till det”, säger Sebastian Strandberg inför hemmamatchen mot Malmö.


Sebastian Strandberg beskriver Linköpings säsongsinledning som en berg- och dalbana – och det ligger något i det. LHC inledde säsongen med tre raka förluster. Därefter studsade de tillbaka och tog fyra vinster på fem matcher. Då ska man också komma ihåg att förlusten mellan de två segrarna kom efter straffar. Eter segern mot HV71 den 8 oktober har Linköping åkt på fyra raka förluster (varav två efter övertid/straffar).

– Vi hade en trög start, men sedan började vi hitta rätt mer och mer. Men nu har det varit en nedåtgående trend på slutet. Inte bara resultatmässigt, utan även spelmässigt. Den trenden började även innan vi förlorade några matcher i rad, säger Strandberg.

Blir du orolig över att det spelmässiga går åt fel håll?

– Nej absolut inte. Man vill såklart alltid spela bra. Vi studsade tillbaka lite senast mot Frölunda. Då visade vi prov på ett bättre spel. Jag tycker nästan att vi förtjänade att vinna den matchen, men vi spelade mycket boxplay och det blev vårt fall. Jag är inte orolig. Tränarna gör ett bra jobb att driva på att vi ska ha tålamod i processen. Vi kan inte få panik bara för att vi förlorar några matcher, utan vi ska fortsätta tro på det vi gör. Vi har spelat bra tidigare på säsongen och ska hitta tillbaka till det, säger han.

Tvåa i interna poängligan

30-årige Strandberg gör sin första säsong i Linköping, efter fem år i Djurgården. Den HV71-fostrade centern snittar nästan 17 minuters istid per match och han har gjort tre mål samt fyra assist på de inledande tolv matcherna. Med det är han tvåa i den interna poängligan.

– Kul med en liten nystart för egen del. Jag har blivit omhändertagen kanonbra. Jag har funnit min plats i laget och i gruppen. Jag trivs kanon. När man kommer till ett nytt lag tar det lite tid att sätta sig in i allt. Jag tycker det fungerar bra i stora delar. Men jag vill spela bättre och hjälpa laget mer. Lite som för laget har det varit upp och ner för mig personligen, säger Sebastian Strandberg.

För Strandberg och hans Linköping väntar i kväll hemmamatch mot Malmö. Ett Malmö som också har haft några tuffare veckor bakom sig. Redhawks har tagit två poäng på de sex senaste matcherna. Den senaste trepoängaren kom den 2 oktober.

– I den här ligan måste man vara där mentalt varje kväll. Det finns inga skräplag och man får ta varje match för vad den är. Tråkigt svar, men det är var det handlar om i den här ligan och att kunna göra det dag ut och dag in. Det blir vår nyckel i matchen. Vi har vårt sätt att spela, ska fortsätta göra det och förhoppningsvis ger det tre poäng mot Malmö, säger Sebastian Strandberg.