Leksand bröt den negativa trenden

8 december 2022 21:20
#LHFLIF

Två formsvaga lag möttes i Coop Norrbotten Arena. Luleå med fem raka förluster och Leksand med fyra. Efter sextio minuter, var det ett Leksand med ett segerjubel igen efter att besegrat Luleå med 3-1.

Leksand tog tag i taktpinnen inledningsvis under torsdagskvällen i Coop Norrbotten Arena. Carter Camper noterades för tre mål i mötet senast och öppnade dessutom målskyttet i Luleå under kvällen. Hemmalaget skulle visserligen ge svar på tal efter att Erik Gustafsson prickade rätt i numerärt överläge. Innan det gästande dalalaget replikerade gånger två. Först genom Lucas Elvenes samt därefter genom Oskar Lang.

Leksand hade således med sig ett 3-1-läge till den andra perioden och Luleå valde att byta in Joel Lassinantti i mål till mittperioden. Väl vidare, var det en jämnare period, trots det Leksand närmast med att lyckas få med sig ett mål från en mållös period.

Den tredje perioden var det ett Luleå, med ambition att försöka sätta press mot Leksand allt mer. Dock en stabil defensiv insats av gästerna, där hemmalaget satsade på en forcering på slutet, så lyckades de dock inte komma tillbaka i matchen. Leksand segrade med 3-1.

– Dålig första period där de får göra sina mål. De sitter inte i och vi får inte in puckjäkeln. Dålig första sedan tycker jag vi blir jämnare i andra och tredje. Nej, vi får inte dit puckarna, konstaterade Oscar Engsund för C More efter matchen.

– Jag tycker vi kommer ut starkt. Sedan får vi nästintill maximal utdelning. Det är lite det vi saknat, effektiviteten. Det ger oss andrum och förtroende, konstaterade Leksands Patrik Zackrisson efter matchen.

• Pontus Själin gjorde sin 300:e match i SHL.
  • Marek Hrivik klev av skadad. Noterades för två assist.
  • Erik Gustafsson missade senaste matchen i SHL. Målskytt ikväll.