Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Timrå
TIK

Förlängde kontraktet för chansen att vinna SM-guld i moderklubben

14 januari 2023 10:00
#SKETIK

Linus Lindström har gjort över 300 SHL-matcher i Skellefteå AIK – och fler kommer det att bli. 25-åringen skrev nyligen ett nytt tvåårskontrakt med klubben. ”Jag vill vara med och vinna här i Skellefteå”, säger Lindström inför eftermiddagens match mot Timrå.


Linus Lindström är fostrad i Skellefteå AIK och har spelat hela sin karriär i klubben, bortsett från fem matcher på lån i BIK Karlskoga säsongen 2018/19. Han gjorde sina fyra första SHL-matcher säsongen 2015/16. Sedan säsongen därpå har han gjort minst 40 SHL-matcher per säsong. Att Skellefteå gillar det Lindström står för visade de genom att erbjuda Lindström ett nytt tvåårskontrakt. Något klubbens GM Erik Forssell motiverade på följande sätt:

– Det känns riktigt kul att göra klart med en egen kille som Linus. Han har fortsatt att ta kliv de senaste åren och vi tror att det finns ännu mer att hämta de närmaste åren. Hans sätt att alltid spela för laget i alla lägen sticker verkligen ut och gör att han är väldigt viktig för vårt lag, sa Forssell till klubbens hemsida.

Lindström själv tvekade aldrig att skriva på det kotraktsförslaget.

– Det klart att det är skönt att ha det klart, då slipper man fundera på det där. Det är skönt att vara kvar här. Jag trivs bra här, har min familj här och är uppväxt här. Jag vill vara med och vinna här i Skellefteå. Det har varit mitt mål sedan jag var liten, säger Linus Lindström.

Slippa fundera säger du. Blir det lite grubblerier med ett utgående kontrakt?

– Inte så mycket. Jag har bara försökt spela så bra jag kan, men sedan är det alltid skönt att veta var man ska spela kommande säsong. Därför är det skönt, säger Lindström.

Lockas du inte av att testa något annat?

– Någon skulle jag vilja hitta på något annat och testa på något. Men det känns inte som rätt läge nu. Vi har något bra på gång och jag vill vara med och driva det framåt och vinna ett guld här, säger han.

"Har varit med längre än vad det känns som"

Skellefteå tangerade nyligen tidernas längsta rekordsvit i SHL när de tog 16 raka vinster. Men när laget hade chans att bli det första laget att knipa den 17:e raka vinsten blev det förlust mot Oskarshamn.

– Vi har inte snackat om rekordet så mycket i laget. Vi har försökt att bara vinna så många matcher vi har kunnat. Men så här i efterhand är det lite surt att vi inte kunde ta en seger till, säger Lindström, som totalt har gjort 310 SHL-matcher (grundserien) i Skellefteå.

Med det är han 25:e plats på listan över flest a-lagsmatcher i klubben. Får han spela merparten av matcherna under de kommande två säsongerna kommer han att passera namn som Lasse Marklund, Fredrik Krekula, Anders Söderberg och Martin Lundberg.

– Det är coolt. Jag har varit med längre än vad det känns som. Kul att ha fått chansen att spela så många matcher i klubben, och att få fortsätta göra det, säger Linus Lindström.

För Skellefteå väntar i eftermiddag match mot Timrå. Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen och båda matcherna har Skellefteå vunnit.