MoDo
MoDo

Johnson säkrade vinsten för Brynäs

14 januari 2016 21:44

Med slutresutlatet 2-1 lade Brynäs beslag på samtliga tre poäng hemma mot MODO. Matchvinnare blev Nick Johnson, som tidigt i den tredje perioden sköt segermålet i numerärt överläge.

Brynäs öppnade hemmamötet med MODO fint, med ett bra läge för Anton Rödin i matchupptakten. Skottet från kaptenen gick dock över och efterhand växte gästerna in. MODO hade ett flertal chanser, men en stabil Bernhard Starkbaum stod i vägen för samtliga och spelet var jämnt fördelat. Maxim Laiperre hade en sista möjlighet precis före vilan och 0-0 stod sig.

– Jag tycker att det är okej, varken bra eller dåligt. Vi har haft en stark period, men måste komma igång och få in pucken, sade Brynäsbacken Marc Zanetti till C More.

Hemmalaget hade sedan en gyllene chans bara sekunder in i andra, när Jonatan Bjurö misslyckades med ett uppspel bakom eget mål. Greg Scott överraskades dock av möjligheten och fick inte till avslutet. Istället var det MODO som skulle koppla greppet om matchen. Fem minuter in släppte Starkbaum en lättvindig retur som Carl Grundström slog in till 0-1 för gästerna.

Snyggt spel ledde till 2-1

Men Brynäs skulle replikera bara minuter därpå. Lukas Kilström fångade upp en misslyckad MODO-rensning och sköt 1-1 mellan trafiken framför Bjurö. Hemmalaget följde upp kvitteringen med att rada upp nya möjligheter, något som tvingade Andreas Johansson till timeout. MODO hittade därefter in i perioden och likaläget var intakt när lagen gick ut för vila.

– Så här långt är det okej. Vi måste hålla oss till den matchplan som vi talade om inför matchen. Inte spela för snyggt, utan gå på attack och inte vara rädd för att förlora, menade MODO-kaptenen Noah Welch i samspråk med C More inför tredje.

Men när väl den avslutande perioden kom igång var det Brynäs som kopplade greppet. I spel fem mot fyra spelade sig laget snyggt fram till 2-1, inprickat av Nick Johnson stående mitt i slottet. Hemmalaget kontrollerade även matchbilden och man var närmast ytterligare mål, via en ramträff från Scott. MODO hade svårt att få till något ordentligt tryck och Brynäs vann med uddamålet.

– De är ett tufft lag att möta. Så det var skönt att ta sig igenom det och få med tre poäng, summerade matchvinnaren Johnson för C More.