Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Malmö tar sig an seriesegrarna

9 mars 2017 13:00
#VLHMIF

Växjö, som i praktiken är klara seriesegrare, tar emot Malmö hemma i Vida Arena. Ikväll gäller det för båda lagen att vässa formen inför stundande slutspel.


Formkollen

Ettan Växjö har inte gått helt spikrakt den senaste tiden men är ändå i praktiken klara för serieseger. Det ska till mycket för att hemmalaget ska bli av med förstaplatsen. Smålännigarna kommer senast från en förlust mot Linköping där man tappade ett 2-0-överläge till en förlust med 3-2. Mycket på grund av utvisningar som de drog på sig i sista perioden.

Malmö ligger idag på en stabil åttondeplats i tabellen och har inte chans att ta sig varken uppåt eller nedåt i tabellen. Matchen ikväll blir en match för att slipa på formen till åttondelsfinalerna. Skåningarna kommer senast från en förlust mot Färjestad där de förlorade med 5-2, man var med i matchen in i den sista perioden men där växlade Färjestad upp och Malmö hängde inte riktigt med.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Adam Brodecki har gjort tre poäng i tre raka matcher, det är hans längsta poängsvit sedan början av december.
  • Jeff Tambellini har fortfarande inte gjort någon poäng i Växjötröjan den här säsongen, kommer den i sista omgången?
  • Malmös André Benoit spelade överlägset mest i tisdags, på dryga 23 minuter mäktade han med en assist och 5 skott på mål.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIF.