Hemma
Luleå
LHF
Borta
Färjestad
FBK

Kan Luleå gå till uppehåll med en seger?

31 oktober 2014 15:20

Efter en tuff derbymatch mot Skellefteå som slutade med förlust så har Luleå nu sex förluster på de sju senaste matcherna. Men spelmässigt är man på god väg mot formen igen och nu går man in för att avsluta med en seger innan det första landslagsuppehållet tar vid. Det när Färjestad gästar Coop Norrbotten Arena.


Det var en riktigt underhållande och fartfylld match i Skellefteå Kraft Arena under torsdagskvällen när rivalerna Skellefteå och Luleå drabbade samman. En jämn match som slutade med 3-2 seger för hemmalaget. Det blev således noll poäng för Luleå i bussbagaget hem till Norrbotten.

– Vi gör en bra match men förlorar tyvärr poängen idag på att vi gör en dålig andraperiod då Skellefteå går ut med full fart medans vi har lämnat kvar benen i omklädningsrummet, sa Niklas Fogström i Luleå till Luleå-TV efter matchen.

Men Fogström kunde se bättring i spelet och lovade tre poäng inför lördagens möte med Färjestad då Luleås fans och ställer till med fest då man fyller 20 år.

– Då ska vi bjuda på en fin present i form av tre poäng och några fina mål, säger han.

Har Färjestad vaknat nu?

Efter att förlusterna stundtals radat upp sig efter varandra i säsongsinledningen har Färjestad nu fått till ett efterlängtat trendbrott. Under denna avslutningsvecka inför det första landslagsuppehållet har Färjestad tagit två raka segrar. Först blev det 3-2 efter straffar borta mot Frölunda och i torsdags blev det full pott på hemmais när bottenkollegan leksand besegrades med 3-2.

Matchvinnare blev nyförvärvet Joachim Rohdin som satte den avgörande 3-1 pucken i nät och som därmed fick spräcka sin målnolla i Färjestadsdressen.

– Vi spelade stabilt vår femma, vi släpper inte till så många farliga chanser och fick ner pucken de flesta gångerna. Jag tycker att vi spelar bra idag, sa Rohdin till Färjestads hemsida efter segermatchen innan han tänkte framåt inför mötet mot Luleå;

– Det är bara att kriga på här på lördag. Det ska bli roligt och det är en viktig match, det är en match man ser fram emot. Sen får vi ladda batterierna lite under uppehållet. Alla matcher är viktiga för oss just nu, det gäller att vi har fokus på alla matcher. Spelar vi bra har vi chansen att ta tre poäng i alla matcher, så det gäller att vi har fokus.

Avgör hemmaplan?

När Luleå och Färjestad drabbar samman så brukar hemmaplan vara en stor del i hur utgången av matchen ska bli. Hemmaplan brukar nämligen innebära seger när vi ser dessa mötas. Dock så vart det bortaseger i lagens första möte denna säsong då Luleå vann med 3-2 i Karlstad efter att den forne Färjestadsspelaren Per Ledin avgjort det mötet.