Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Mästarna ställs mot "nya" Frölunda

13 september 2013 15:30

De regerande mästarna Skellefteå AIK inleder premiärkvällen med att hylla sina tidigare guldsäsonger. Men efter den ceremonin är allting historia när pucken släpps för SHL 2013/2014 och Frölunda står på andra sidan isen i Skellefteå Kraft Arena.


Efter en lysande försäsong är nu de regerande mästarna Skellefteå AIK redo för premiären av SHL 2013/2014. Skellefteå spelade åtta matcher under försäsongen och som enda SHL-lag vann man samtliga av sina matcher, sju efter full tid och en match efter straffar.

Till Skellefteås hemsida berättar assisterande tränaren Stefan Klockare om premiärnervernas skatus:

– Rätt lugna än så länge, men vi får väl se på lördag. Det känns väldigt väldigt bra och jag tycker att vi ligger på en väldigt bra nivå just nu, både träningsmässigt och även som det sett ut på matcherna.

I Skellefteå ser skadeläget ut som följer :Jimmie Ericsson är friskförklarad ur medicinskt perspektiv, det gäller för honom att återfå styrka. Oscar Möllers ursprungliga skada är läkt men inte den nya. För honom gäller dag för dag där man gör bedömning utifrån funktion. Bud Holloway tränar för fullt, det var en otäck smäll i den sista träningsmatchen men röntgen visade sig normal.

"Bättre utmaning kan man knappast hitta"

Gästande Frölunda vann fem matcher på försäsongen och gick förlorande ur fyra, men nye tränaren Roger Rönnberg vet att det är nu allvaret börjar.

– En bättre utmaning än att möta Skellefteå på bortaplan kan man knappast hitta, säger Rönnberg till Frölunda-TV och fortsätter:

- Läget i laget är bra och alla är förväntansfulla. Vi är lagom taggade då vi fokuserar på att lägga energi på rätt saker och nu ska vi förbereda oss på bästa sätt inför nedsläpp.

Frölunda kommer till premiären utan forwarden Sebastian Collberg som åkt till Kanada för att delta i Montreal Canadians camp. Collberg blir i första hand borta i cirka två veckor.