Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Play In: Hett möte väntar i Coop Norrbotten Arena

6 mars 2015 13:14

Under flera års tid har mötena mellan Luleå Hockey och Djurgården Hockey inneburit heta möten med hårda och tuffa närkamper. Räkna med mycket av den varan när allt sätts på ett kort i Play In-duellerna som tar sin början under lördagen.


Det har sedan en tid stått klart att Luleå och Djurgården skulle drabba samman i Play In. Nu har tiden kommit för det första av tre eventuella möten och sedan en längre tid har det pyrt i de båda lägrena.

Vi kan räkna med att det lär smälla rejält i Coop Norrbotten Arenas katakomber under lördagskvällen.

Noterbart inför den första av eventuellt tre matcher är att Luleå i den sista seriematchen vann med komfortabla 3-0 mot Frölunda efter att Johan Harju gjort två mål. Därmed är Djurgårdsspelarna varnade att den forne målkungen har hittat målformen lagom till när det gäller som mest. Segern kom dessutom i en match som var lite grinig av sig, och det var nog en bra uppvärmning för Luleå inför det som komma skall. Något som målskytten Harju gillade.

– Det är alltid kul med lite extra hetta, vi är som bäst när det är lite grinigt, sa målskytten till C More efter matchen.

I mötet med Frölunda så saknades backen Janne Sandström och forwarden Lennart Petrell, men båda räknas vara redo för spel till lördagen. Däremot kommer kanske Luleå få klara sig utan sin lagkapten och seriens bästa tekare i Chris Abbott som är anmäld till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd efter en händelse i den sista matchen i SHL.

Luleå och Djurgården har tidgare mötts fyra gånger i slutspelssammanhang där det kanske mest minnesvärda mötet är det senaste från slutspelet 2011 då Luleå vann med 4-3 i matcher efter att Luleå vunnit med just 4-3 i den avgörande matchen, efter övertid.

Många spelare tillbaka hos Djurgården

Hos Djurgården är det minst lika taggat som i Luleå och precis som hos norrbottningarna har Djurgården uttryckt att laget spelar som bäst när det blir lite grinigt på isen.

För Djurgårdens del kommer laget precis som Luleå från en seger i den sista matchen av SHL. Stockholmarna bjöd på en riktig moralhöjare när de vände 2-4 underläget till seger med 5-4 efter straffar. Extra imponerande blev segern och vändningen när vi tittar i laguppställningen Djurgården hade. Hela elva spelare saknades. Dock räknar Djurgården med att få tillbaka många av dessa till mötena mot Luleå.

– Som det ser ut nu så är det ganska många som kommer vara redo för spel, sa Hans Särkijärvi till C More efter matchen mot Örebro.

Bland annat kommer Mikael Tellqvist att vara tillbaka i spel eftera att ha vilat i slutet av säsongen. Men han har blivit den uttalade förstamålvakten i Djurgården till Play In-spelet.

Fördel Djurgården - sett till säsongens statistik

Kollar vi in den här säsongens fem möten mellan dessa båda lag så är det en liten fördel för Djurgården. Stockholmarna har nämligen segrat i tre av dessa fem möten. Bland annat två segrar i Coop Norrbotten Arena. Noterbart från dessa fem möten är att ingen av matcherna har gått till förlängning utan avgjorts efter tre perioder, men att samtliga matcher har varit jämna så räkna inte med något annat under lördagen.

Play In spelas enligt slutspelsmodellen vilket innebär att det är förlängning tills att ett mål faller om det skulle vara oavgjort efter tre spelade perioder. Play In spelas i bäst av tre där Luleå har hemmaplansfördel efter att ha slutat högre än Djurgården i tabellen.

Matchen startar 17:15 på lördagen och sänds i TV12.