Brynäs offensiv tog musten ur Malmö

17 september 2015 21:50

Nykomlingarna Malmö tog ledningen i matchen, men Brynäs hade trots det en tvåmålsledning till den första pausen. Gävlelaget släppte aldrig tillbaka gästerna i matchen utan vann med klara 6-3.

Det var verkligen spelare på spelhumör som intog isen i Gavlerinken Arena. Det var fart under skridskorna när båda lagen anföll och det var gästerna som hittade nätet först genom Mattias Persson.

Men sen fick Brynäs chansen i numerärt överläge sedan förre brynässpelaren Andreas Thuresson visats ut. Hemmalaget behövde bara åtta sekunder innan kvitteringen satt genom Greg Scott.

Efter det började Malmö artt slarva med pucken och med sina positioner. Daniel Mannberg utnyttjade först ett par felpassningar från malmöförsvararna och tråcklade in 2-1 efter 16:41 och sedan frispelades Jacob Blomqvist helt ända från offensiv blålinje och satte 3-1 iskallt i krysset. Klockan hade då bara tickat fram till 17:11.

– Vi släpper till alldeles för enkla mål, det håller inte. Det är enkla misstag som inte får hända, sa Malmös målskytt Mattias Persson till C More i pausen.

Imponerande offensiv av Brynäs

Målen fortsatte trilla in i början av andra där Brynäs visade att laget tränat dragskott i sommar. Anton Rödin drog upp 4-1 i krysset efter 1:53, men bara tio sekunder senare reducerade Kent McDonell för Malmö.

Brynäs ställde några minuter senare om snabbt och Anssi Salmela drog ävan han iväg ett dragskott som skulle göra alla hockeyspelare avundssjuka, 5-2 på tavlan.

Malmö gav trots det verklligen inte upp utan reducerade på nytt några minuter senare, återigen genom McDonell som styrde in ett skott i numerärt överläge.

– Vi jobbar hårt, men vi måste jobba hårt och smart på samma gång. Vi ger inte upp utan kommer att jobba hårt till slutet, sa McDonell till C More.

Men Brynäs visade storartad offensiv i den första matchen för säsongen. Mattias Nörstebö bombade en minut in i tredje perioden in pucken från distans, den satt nära krysset och en skymd Oscar Alsenfelt var chanslös.

Det blev matchen sista mål och Brynäs bärgade tre sköna poäng i premiären.

– Vi spelade bra i vår kedja, hittade bra kemi och skulle nog ha fått in ett par till. Men vi har en del att jobba på, vi släpper in lite för enkla mål, sa Brynäs Anton Rödin till C More efteråt.