Karlskrona
KHK

Dramatiskt när Pudas frälste Brynäs

10 december 2015 21:33

Brynäs stod för en dramatisk vändning i slutminuterna borta mot Karlskrona. Underläge vändes till seger, efter att Jonathan Pudas avgjort till 3-2 38 sekunder från slutet.

Mötet mellan Karlskrona och Brynäs öppnade i ett härligt tempo, men utan att bjuda på något direkt i chansväg. Det dröjde fram till elfte minuten innan Filip Cruseman fick det första riktigt heta läget, via ett avslut från nära håll. Mattias Guter hade ytterligare en chans kort därpå och Felix Sandström svarade för en fin benparad. Lagen avslutade sedan perioden med varsin ramträff, via nämnde Guter och Brynäskaptenen Anton Rödin.

– Vi får lite momentum med våra tre powerplay. Men vi ska göra det bättre i andra, menade Karlskronas Emil Larsson för C More i periodpausen.

Men i mittenakten var det istället Brynäs som fick en smakstart. Efter 5.45 tog gästerna ledningen, när Anton Rödin väggspelade med Greg Scott och direktsköt 0-1 i spel fem mot fyra. Karlskrona studsade dock snabbt tillbaka från underläget och Emil Larsson var nära att pressa in kvitteringen från nära håll.

1-1 skulle dock komma kort därpå, för i numerärt överläge styrde Filip Cruseman in Julien Brouillettes backskott. Brynäs fortsatte sedan att dra på sig utvisningar och gästerna tvingades uthärda ett två minuter långt tre mot femspel. Matchbilden skulle dock straff sig och med två minuter kvar till vilan återgav Alexander Bergström Karlskrona ledningen. Rödin hade sedan en fin chans till kvittering, men hakades upp och ställningen 2-1 stod sig.

Två mål sista två minuterna

– De kommer ut mycket starkare än oss och tar tag i matchen. Det är bättre efter att vi får 1-0, men sen åker vi på utvisningar. Vi får dra ett tungt lass i boxplay, sade Brynäs Jonathan Pudas till C More inför tredje.

I tredje var det sedan gästerna som kontrollerade mycket av spelet. Karlskrona hade sina framstötar, men i ledning valde laget att spela säkert och ligga rätt. Brynäs hade dock svårt att komma till lägen och det var hemmalaget som var närmast ett mål i upptakten av perioden.

Men en storspelande Felix Sandström höll Brynäs kvar i matchen, bland annat via en frilägesräddning på Emil Larsson. När så tre minuter återstod växlade Brynäs upp och gick över på sex utespelare. Det gav utdelning, när Anton Rödin efter att först ha prickat målramen skickade in kvitteringen med 18.13 på klockan. Med 38 sekunder kvar av matchen sköt sedan Jonathan Pudas segern till Brynäs med sitt 2-3.

– Vi ska väl vara ärliga och säga att vi kanske inte var värda de här poängen. Men tre poäng är alltid tre poäng. Det är skönt att få lite vinster i rad, sade matchvinnaren Pudas till C More.