Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Brynäs
BIF

Karlskrona ska sätta sina chanser

10 december 2015 10:00

Tabelljumbon Karlskrona har svarat för bra prestationer mot slutet, men det har ändå gett skralt med poäng. Lagledningen pratar om att de måste öka effektiviteten och att segrarna kommer så fort de börjar sätta sina chanser. På torsdagskvällen kommer Brynäs på besök och hemmalaget hoppas då få utdelning.


Karlskrona mötte i förra veckoslutet Växjö i två back-to-back möten. Det blev förlust i båda med 1-4 respektive 3-4, men kampinsatsen lovade gott.

I den andra matchen var dessutom laget i ledningen tre gånger om, men fick se sig passerade i slutet av matchen.

– Man är rent ut sagt jäkligt trött på att förlora de här matcherna där vi ändå gör bra prestationer, kommenterade assisterande tränaren Torbjörn Karlsson på presskonferensen.

Analyserna är såklart många i ett lag som förlorar mycket, men ibland handlar det helt enkelt om att få utdelning.

– Vi spelar stundtals tillräckligt bra för att vinna en sån här hockeymatch. Det som fattas återigen är att vi måste sätta de chanserna vi får. Vi tar oss närmare och närmare och spelar vi så här så kommer vi vinna matcher, det är bara så, sa assisterande tränaren Ove Molin på presskonferensen efter den första matchen mot Växjö och utvecklade:

– Det är ofta det som skiljer lagen åt i tabellen, hur man tar tillvara på motståndarnas misstag. Vi skapar också på motståndarnas misstag men måste sätta dit puckarna också.

Visst gäller det för laget att få mer fart på målskyttet, 56 mål hittills, näst minst i SHL. Men kanske ännu viktigare är att få ner siffrorna över insläppta mål.

Bara vid ett tillfälle under säsongen har laget släppt in mindre än tre mål. Det var i lagets enda trepoängare så här långt, hemma mot Djurgården i den fjärde omgången. I alla andra matcher har de alltså tvingats göra minst tre mål för att få med sig poäng, något som inte hänt så ofta vilket syns i tabellen.

Nio gånger har Karlskrona släppt tre puckar i eget mål och 15 gånger har det alltså blivit fyra mål eller fler.

Blomqvist har hittat formen

Detta kan jämföras med Brynäs som vid elva tillfällen släppt in färre än tre mål. På dessa elva tillfällen har laget tagit 29 av 33 möjliga poäng.

Senast studsade laget tillbaka efter tre raka förluster och besegrade Örebro hemma med 3-2, detta utan sin lagkapten Anton Rödin som har en skada som beräknas hålla honom borta i ungefär en vecka.

Sedan tidigare är också Petr Vrana, Anssi Salmela, Mattias Nörstebö och Simon Bertilsson borta på grund av skada.

En spelare som sett riktigt vass ut på sistone är Jacob Blomqvist. Han låg bakom segern mot Örebro med ett mål och en assist. Han hade samma poängskörd i premiären, men däremellan har det bara blivit två assist på 23 matcher, en klar missräkning. Kanske kan det vända nu för Blomqvist som föra säsongen gjorde 20 poäng och säsongen dessförinnan 26 poäng för dåvarande klubben Leksand.

– Det har funkat bra och vi gjorde en bra match även mot Djurgården, det känns bra, säger Blomqvist i en intervju på Brynäs hemsida ett par dagar efter lördagens segermatch.

Brynäs har 1-0 i möten mot Karlskrona under säsongen då laget vann det första mötet med 4-2.