• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Malmö krossade Luleå i första åttondelen

11 mars 2017 20:20
#MIFLHF

Luleå räckte inte till borta mot Malmö när lagen möttes i den första åttondelsfinalen. Hemmalaget vann komfortabelt och behövde inte förta sig.


Senast Luleå vann en bortamatch var i mitten av januari i just Malmö. Därefter har det blivit nio raka förluster på bortaplan och i den här åttondelsfinalen gick det snett redan från början. I den fjärde minuten satte Rhett Rakshani 1-0 till Malmö efter ett slarvigt Luleåuppspel. Det blev mycket Malmö efter målet, men i en sällsynt Luleåpress sköt Bill Sweatt via lagkamraten Jacob Lagacé in kvitteringen, det mål som skulle bli Luleås enda i matchen.

Malmös Mathias Tjärnqvist har inte gjort något mål tidigare den här säsongen, men satte sitt första efter en inbrytning framför Luleåmålvakten Joel Lassinantti.

– Vi får mycket is att gå på och det gynnar oss, sa Mathias Tjärnqvist till C More och mer is att gå på fick laget när Frederik Storm utökade till 3-1 i ett friläge.

Indianare av Luleå gav kalasträff

Malmö hade strålande utdelning med tre mål på nio skott. Skottstatistiken efter den första perioden var 9-9.

Luleå tvingades efter en tidig utvisning inleda den andra perioden i numerärt underläge men klarade det strålande och det kan ha tänt ett visst hopp. Det hoppet släcktes brutalt när en Luleåspelare vid sargkanten i egen zon skickade pucken rakt in i banan, Malmös Nichlas Hardt mötte direkt och fick kalasträff till 4-1. Olyckan grinade Luleå i ansiktet den här matchen. Bill Sweatt fick ett jätteläge att reducera, men pucken gick inte in och i spelvändningen gjorde istället Andreas Thuresson 5-1 till hemmalaget.

Vinner många lösa puckar

Målet blev en tydlig brytpunkt i matchen som kraftigt gick ner i tempo och gav en allmänt avslagen känsla.

– En-mot-en-kamperna förlorar vi alldeles för många. Vi sätter varandra i dåliga situationer och de straffar oss i dag. Vi kan inte hålla i och vänta på den perfekta passningen, sa Luleås Johan Harju till C More.

Den tredje perioden var en transportsträcka där Rhett Rakhshani kunde sätta sitt andra mål i matchen och fastställa slutresultatet 6-1.

– Vi vill sätta press över hela banan och det tycker jag vi gör i dag och vi vinner många lösa puckar, analyserade Malmös Nichlas Hardt till C More efter matchen.

Nu får Luleå åka hem och ladda om för att försöka kvittera matchserien hemma på måndag.

Kommande match:

  • Luleå-Malmö, måndag 13 mars 19:00
  • Ev. Malmö-Luleå, onsdag 15 mars 19:00