• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Idag 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Klassikermöte i Löfbergs Arena

23 september 2017 10:00
#FBKFHC

Fyiskt spel, läckra mål, mycket känslor och rolig hockey är vad vi kan förvänta oss när Färjestad och Frölunda möts i Löfbergs Arena idag. Nätar Dick Axelsson igen? Och hur många mål gör Ryan Lasch?


Formkollen

Färjestad har inlett säsongen med två segrar, en på straffar mot Linköping och i torsdags vann värmlänningarna med 5-2 över Skellefteå. Inför den sista perioden hade Färjestad ledningen med 3-2 och trots att Skellefteå försökte komma tillbaka i matchen satte Färjestad stopp för detta. Värmlänningarna var dessutom det första laget på fem år som slog Skellefteå i deras hemmapremiär.

Frölunda kommer också med två raka segrar i bagaget, även om den första mot nykomlingen Mora satt långt inne. Göteborgarna kommer senast från en komfortabel 3-0-vinst mot Karlskrona, där Johan Mattsson fick hålla nollan i sin SHL-debut. Det kommer bli en match med mycket känslor och en hel del delikatesser, som alltid när dessa två lag drabbas samman.

Det är en speciell kväll för Färjestad och Rickard Wallin. Innan pucken släpps i Löfbergs Arena kommer trotjänaren Wallins tröja att hissas till taket och nummer 51 ska pensioneras.

Läget i lagen

Båda lagen har flera spelare som missat de inledande matcherna på säsongen. Färjestad saknar bland annat kapten Alexander Johansson, långtidsskadade Ole-Kristian Tollefsen och Linus Persson. Frölunda har fyra namn på frånvarolistan Lias Andersson och Carl Grundström är fortfarande på camp i NHL.

Notera att

  • Martin Johansson, Sebastian Erixon och Dick Axelsson noterades alla för 1+1 i senaste mötet mot Skellefteå.
  • Mikael Wikstrand spelade nästan 24 minuter mot Skellefteå.
  • Ryan Lasch har nätat tre gånger på två matcher, hur många gör han ikväll?
  • Förutom en match förra säsongen som slutade 5-0 till Frölunda så var det resterande tre uddamålsvinster. Två för Färjestad och en för Frölunda.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKFHC.