Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Fasths storspel frälste Växjö

28 september 2017 21:30
#SKEVLH

Robert Roséns mål i den första perioden blev det enda i Skellefteå Kraft Arena. Trots en massiv forcering och ett flertal fina Skellefteålägen, spikade Växjö och Viktor Fasth igen och kunde plocka med sig samtliga tre poäng från Västerbotten.


Det var i vanlig ordning en underhållande och fartfylld tillställning när Skellefteå tog emot Växjö på torsdagskvällen. Gästerna öppnade förvisso piggast, men när man åkte på en utvisning var det västerbottningarna som kopplade ett grepp om tillställning och var nära på att också öppna målskyttet. Men istället för hemmajubel skulle Robert Rosén tysta Skellefteå Kraft Arena. Efter att ha vunnit pucken i offensiv zon klev centern fram och skickade in 1-0 bakom Gustaf Lindvall. Skellefteå var sen centrimetrar ifrån att skicka in en kvittering, när Adam Petterssons skott träffade stolpens insida.

Skellefteåforcering i slutet

I den andra akten var Växjö återigen det lag som öppnade piggast. Gång på gång lyckades man vinna dueller i den offensiva zonen och var flera gånger nära på att hitta nätet bakom Gustaf Lindvall. Skellefteås vassaste målchanser kom i spel fem mot fyra, där man bland annat ännu en gång prickade ramverket - den gången genom Joakim Lindström. Mittperioden var en svänging tillställnig och trots en hel del fina målchanser slutade den mållöst.

Robert Roséns mål visade sig bli matchavgörande. Trots en massiv press och forcering som bjöd på stor dramatik skulle gästerna, med Viktor Fasth i spetsen, hålla igen. Växjö plockade därmed sin andra raka uddamålsseger och hakar på i toppen av tabellen.

– Jag tycker att vi gör en fantastiskt bortamatch. Vi kommer ut och krigar i 60 minuter stenhårt över hela banan. Grabbarna spelar fantastiskt bra framför mål. Det här är en lagseger, sade en ödmjuk matchhjälte i Viktor Fasth i C More efter matchen.