• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs tog säsongens första seger

30 september 2017 17:55
#ÖREBIF

Brynäs stod för en viktig seger när Örebro bortabesegrades med 1-2. Segern satt hårt inne, men i slutminuten klev Kevin Clark fram och sköt en efterlängtad trepoängare till Gävle.


Det var bra drag i Behrn Arena när Örebro skrinnade in på isen med både Daine Todd och Victor Bartley i truppen. Men det var Brynäs som startade bäst och pressade tillbaka hemmalaget. Örebro kom dock in i matchen allt mer och på ett läckert finländskt samarbete hittade Jere Sallinen snyggt fram till Sakari Manninen som satte 1-0 för hemmalaget.

Örebro fortsatte en hård press i inledningen av den andra perioden och skapade en hel del farliga lägen. Men en blandning av ineffektivitet och bra målvaktsspel av Felix Sandström höll nere hemmalagets siffror.

Framåt skapade Brynäs en hel del också, men även där var det svårt att få in pucken. Eero Kilpeläinen var bra i hemmamålet och hade stundtals också lite tur med studsarna runt kassen.

Moral i Brynäs

Den tredje perioden bestod av kamp. Båda lagen stred om varje millimeter på isen och det skulle bli en strid ända in till slutsignal. Brynäs kvittarade till 1-1 genom Johan Alcén efter ett fint förarbete av Jonathan Granström.

Därefter bjöd båda lagen på fina chanser men till slut skulle gästerna hitta rätt. Ryan Gunderson sköt och Kevin Clark styrde in 1-2, 1:30 från klockringning. Hemmalagets vilda forcering mot slutet gav ingen utdelning utan Brynäs kunde ta säsongens första seger.