MIK

Djurgården gjorde processen kort med Mora

14 oktober 2017 17:35
#DIFMIK

Djurgården visade var skåpet skulle stå på Hovet när Mora var på besök. Det var aldrig något snack om saken när Djurgården vann klart med 6-0 efter att ha visat på en imponerande effektivitet.

Gästande Mora utan seger på bortaplan i år, kom ut starkt på Hovets is. Man fick till ett bra tryck och Djurgården såg aningens försvånat ut över gästernas start. Men trots långa anfall saknades de riktigt farliga lägena för Mora.

Känslorna i matchen höjdes allt eftersom och i powerplay kom istället 1-0 till hemmalaget genom Andreas Engqvist. Ett mål som gav hemmalaget lite mer luft under vingarna och spelet jämnade ut sig allt mer.

Effektiva Djurgården

Det var bättre fart på hemmalaget i den andra perioden och Henrik Eriksson kunde också styra in 2-0 efter skott av Marcus Högström. Mora fick mer att göra i egen zon även om man hade bra chanser till reducering när man fick chansen i powerplay då Joakim Ericsson i hemmamålet fick svettas en hel del.

Men istället kom 3-0 genom Alexander Falk och efter det var det ett något uppgivet Mora samtidigt som Djurgården tog tillvara på sina chanser. I numerärt underläge ökade Lukas Vejdemo på till 4-0 med ett rappt avslut rätt upp i nättaket.

Djurgården fick sedan en smakstart i den tredje perioden där Andreas Engqvist bombade in 5-0 direkt. Djurgården kunde sedan kontrollerat och enkelt spela av matchen och ta tre säkra poäng denna lördagseftermiddag efter att ha vunnit med 6-0 då Nicklas Bergfors avslutat målskyttet med ett distinkt handledsskott.