Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Mora
MIK

Revanschsuget Djurgården siktar på tre nya pinnar

14 oktober 2017 10:00
#DIFMIK

Djurgården vände ett 2-0-underläge till 2-2 mot tabellettan Färjestad senast på Hovet, men den tredje perioden blev avgörande för gästerna som åkte hem med tre poäng. Räkna med ett revanschsuget Djurgården idag när Mora kommer på besök.


Formkollen

Djurgården har gått som tåget i inledningen av SHL. Men i torsdags blev serieledande Färjestad för svåra för stockholmarna, som innan den matchen bara hade två förluster. Torsdagens förlust var den första på hemmaplan denna säsong, frågan är om Djurgården kan repa sig och komma tillbaka på vinnarspåret på Hovet idag?

Mora kommer till kvällens match med endast två vinster i bagaget. Dalalaget visade prov på att man är att räkna med förra lördagen då Mora slog regerande mästarna HV71 med 5-3. När Mora sedan gästade Örebro under torsdagen kom redan nästa förlust då Örebro vann med 4-1.

Läget i lagen

I listan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att:

  • Djurgården åkte på sin första hemmaförlust för säsongen senast mot Färjestad.
  • Markus Högström har överlägset mest istid i Djurgården, drygt 27 minuter, det är sex minuter mer än tvåan William Lagesson.
  • John Persson gjorde hattrick förra lördagen mot HV71, kan Persson komma upp i samma nivå idag?
  • Mora ligger inför dagens match på en tolfteplats i tabellen, Brynäs som jagar bakom har samma poäng men sämre mlåskillnad. Dalalaget jagar nu Frölunda som endast hat två poäng mer.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFMIK.