• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Olofsson åter frälsare för Frölunda

21 oktober 2017 18:20
#FHCSKE

Historien upprepade sig i Scandinavium - Victor Olofsson sänkte Skellefteå med sitt mål i förlängningen.


Under vårens SM-slutspel hade de mötts i en dramatisk kvartsfinalserie över sju matcher - då hette matchvinnaren Victor Olofsson. På lördagen var det dags igen, när Frölunda tog emot Skellefteå i Scandinavium. Tungviktsmötet började piggast av hemmalaget, som med energi bet sig fast i offensiv zon och Adam Almquist hade ett par fina skottlägen.

Den kanske bästa chansen i första perioden gick ändå till gästande Skellefteå och Linus Lindström. I slutminuten kom han loss i ett friläge, sedan Frölunda gett bort pucken i egen zon. Johan Mattsson stängde dock till och i upptakten av andra var det istället hemmalaget som skulle bryta dödläget.

Frölunda fortsätter vinna - fjärde raka segern

Med bara 13 sekunder spelat skickade Rasmus Dahlin in 1-0 efter en vunnen offensiv tekning. John Nyberg fyllde på med tvåan sex minuter senare, ett skott som styrdes via motspelare och ställde Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet. Men gästerna skulle få omedelbar kontakt sedan Joakim Lindström i numerärt överläge skickat dit reduceringen.

Frölunda avslutade mittenakten starkt, men i tredje var det ombytta roller och istället tog Skellefteå över. Henrik Hetta utjämnade 5.15 in och under dramatiska slutminuter hade laget också chansen i flera numerära överlägen. Matchen gick till förlängning, där Victor Olofsson återigen sänkte Skellefteå sedan hans 3-2 godkänts efter videogranskning. Det gav Frölunda lagets fjärde raka seger.

– Det är tighta matcher mot Skellefteå. Sen är det klart att det alltid är kul att avgöra i förlängning. Särskilt en sån här kväll, när det är fullsatt, sade segerskytten Olofsson i C More.