• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Andra raka för Malmö - efter ovana målskyttar

24 oktober 2017 21:55
#MIFHV71

Max Görtz hittade rätt i powerplay innan Erik Andersson och Axel Wemmenborn gjorde sina första mål för säsongen. Trion visade vägen i Malmös vinst över HV71.


Malmö tog tidigt hand om hemmamötet med HV71 på tisdagskvällen. Efter att först ha bränt ett fint läge fick Max Görtz en till chans och skickade med 6.08 spelat in 1-0 i numerärt överläge. Det var nyförvärvets blott andra mål för säsongen - han skulle få sällskap som ovan målskytt längre fram i matchen.

Spelmässigt var den första perioden till stora delar jämn och HV71 var inte ofarliga. Men de hetaste möjligheterna hade Malmö, bland annat genom en dubbelchans som Jonas Gunnarsson i HV-målet stoppade. Allra närmast var Robin Alvarez som bjöds på öppet mål, men mottagningen misslyckades och chansen försvann.

"Nu har vi hockeygudarna på vår sida"

Åtta minuter in i mittenakten var det dags för nästa hemmaspelare att skriva in sig i målprotokollet. Lagom när HV71 klarat av ett boxplay skickade Erik Andersson in 2-0, backens första fullträff på 59 SHL-matcher. Victor Ejdsell gav något senare HV71 kontakt på en retur tack vare fint förarbete av Robin Figren.

Men Malmö skulle ändå få med sig en tvåmålsledning in i tredje, för i sin SHL-debut höll sig Axel Wemmenborn framme och stötte in en retur till 3-1. Slutperioden präglades av ett tydligt HV71-tryck, men de stora chanserna uteblev. Mästarna föll för tredje gången på sina fyra senaste matcher samtidigt som Malmö tog sin andra raka vinst.

– Vi har spelat okej, men inte fått med oss poängen. Fortsätter vi jobba kommer vi att vinna, nu har vi hockeygudarna på vår sida, konstaterade Erik Andersson i intervju med C More.