• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Idag 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Hett efterlängtad bortaseger för Karlskrona

27 januari 2018 18:15
#RBKKHK

Sju bortapoäng den här säsongen utökades raskt till nio diton när Karlskronas målvakt Johannes Jönsson räddade 37 skott mot Rögle och Emil Lundberg avgjorde strafflängningen under lördagens eftermiddag. Två poäng gick till KHK efter 2-1 på bortais.


I det blott andra mötet mellan lagen den här säsongen var det Rögle som tog kommandot under inledningen av matchen och skapade ett antal chanser mot gästernas målvakt Johannes Jönsson, men första perioden slutade mållös. Detta trots en lång videogranskning av ett skott från Karlskrona, där pucken var mycket nära att vara över mållinjen innan pucken räddades.

– Den kan vara inne, den kan vara inte inne. De kan ju inte döma mål om de inte ser det säkert, resonerade KHK:s Emil Lundberg korrekt i C More om videogranskningen.

– Jag tycker att de kör över oss första tio, men vi har lite momentum på slutet och får bygga vidare på det, konstaterade Lundberg som alltså senare skulle komma att spela en direkt avgörande roll.

Bruten hemmasvit för RBK

Rögle som inför nedsläpp hade vunnit de fem senaste hemmamatcherna ville givetvis förlänga den sviten och lyckades till sist ta ledningen mot KHK. Målskytt till 1-0 var Stephen Perfetto, som tog vara på en målvaktsretur. Därefter var det fortsatt ställningskrig ute på isen i en match mellan två lag i behov av poäng, Karlskrona hade bara tagit sju poäng på bortaplan inför den här lördagen.

Efter att Joel Kellman kämpat sig in på kassen och satt 1-1 efter knappa halva den tredje perioden väcktes poänghoppet för gästerna, som slet och kämpade vidare. Det var dramatik på hög nivå som de 4700 personerna på läktaren i Ängelholm bjöds på när de båda lagen tampades om att först vinna under ordinarie tid, därefter förlängning och till sist straffar.

För att göra en lång och nervös historia kort bjöds vi på en riktig nagelbitare med ramträffar, matchstraff, frilägen och kanonräddningar i en salig blandning. Till sist kunde ändå Karlskrona ta två mycket viktiga poäng efter att Emil Lundberg avgjort en lång straffläggning, vilket utökade KHK:s bortapoängskörd till nio.

Därmed tog blekingarna den nödvändiga chansen att haka på i kampen kring det nedre strecket i SHL-tabellen. Räkna inte bort KHK, dagens arbetsinsats höll hög klass och hårt arbete kan räcka långt när vi allt mer närmar oss slutdelen av grundserien.