Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Kan Mora få serieledarna på fall?

30 januari 2018 11:30
#VLHMIK

Mora och Växjö möttes så sent som i torsdags förra veckan, den matchen spelades i Jalas Arena och Växjö gick segrande ur den striden. Det var Växjös tredje seger mot Dalalaget denna säsong. Nu går man för en fjärde seger mot nykomlingen.


Formkollen

Serieledarna åkte på en sur förlust senast när tabelltvåan Djurgården var på besök i Småland under lördagen. Det bjöds på en underhållande match och till slut vann stockholmarna med 5-4 efter straffar. Den förlusten var Växjös fjärde på hemmaplan vilket innebär att smålänningarna är SHL:s starkaste hemmalag med 17 vinster.

Mora plockade under helgen fem poäng av sex möjliga i back-to-back-mötet med Malmö. Söndagens möte bjöd på heta känslor och spelet kantades av tuffa tacklingar och flertalet utvisningar, åt båda håll.

– Den sista perioden känns som en enda lång utvisning. Det blir mycket powerplay och boxplay och jag tycker att vi hanterar det på ett grymt bra sätt, sa Moratränaren Johan Rosén efter matchen.

Dalalaget är nu uppe på samma poäng som Rögle och båda lagen har samma målskillnad. Det är nu en rafflande kamp runt det nedre strecket och Mora kommer givetvis göra allt för tre poäng i kampen om att gå om Rögle. Det är dessutom bara tre poäng upp till Örebro på elfte plats.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Växjö

  • Andrew Calof har nätat fem gånger mot Mora i de tre tidigare mötena, varav tre mål gjordes den 25 november i Jalas Arena.
  • Janne Pesonen har gjort sex poäng (2+4) på de fem senaste matcherna.
  • Elias Pettersson snittar mest poäng per match i hela SHL, 1,25/match.

Noterbart Mora

  • Jason Akeson var glödhet senast mot Malmö och svarade för ett mål och en assist och hade fem skott på mål.
  • Mathias Bromé har gjort tre poäng (1+2) på de tre senaste matcherna
  • Mora är ett av lagen som tacklas mest i SHL, dalalaget har 508 tacklingar på 40 matcher.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIK.