• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Ovanliga Växjöförluster har skapat revanschlusta

9 februari 2018 15:00
#SKEVLH

Växjö kommer till Skellefteå med två prestigeförluster i bagaget, först i CHL-finalen och sedan i "seriefinalen" mot Djurgården i torsdags. Det västerbottniska hemmalaget klarade sig å sin sida utmärkt utan sin OS-äventyrande förstakedja senast mot Frölunda.


Formkollen

En viss oro kunde höras kring det faktum att Skellefteås högproduktiva förstakedja nu saknas under några veckor när de är iväg på OS. Men i första matchen utan supertrion visade Skellefteå att de är ett lag att räkna med även utan Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm. Västerbottningarna chocköppnade matchen i torsdags mot starka Frölunda med att ha ledningen med 4-1 efter första perioden och kunde till slut vinna med 4-2. I OS-spelarnas frånvaro klev Jesper Olofsson fram och gjorde två mål. Nu återstår det att se om det var en engångsföreteelse eller om Skellefteå faktiskt kan plocka fler segrar utan sin förstakedja.

Klart är i alla fall att Skellefeå får bekänna färg under lördagen igen när serieledande Växjö kommer på besök. För ovanlighetens skull är det lite motvind i det annars så starka Växjölägret. Förlust i CHL-finalen mot JYP tidigare i veckan och sedan nederlaget i "seriefinalen" mot Djurgården i torsdags, kan det vara så att SHL:s suverän har fått ett tillfälligt stukat självförtroende? Tre raka SHL-segrar innan djurgårdsförlusten och Andy Miele på ingång, så vi ska inte överdriva det hela. Växjö kan mycket väl studsa tillbaka rejält mot Skellefteå.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Skellefteå

– #92 Jesper Olofsson gjorde två mål i senaste matchen mot Frölunda och har gjort tre poäng (3+0) de fyra senaste matcherna.

– #23 Mark Katic har gjort fyra poäng (0+4) de tre senaste matcherna.

Noterbart Växjö

– #40 Elias Pettersson har gjort nio poäng (5+4) de sex senaste matcherna.

– #19 Tuomas Kiiskinen har gjort fem poäng (0+5) de fem senaste matcherna.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEVLH.