Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Frölunda
FHC

Spöket Frölunda gästar - Örebro söker ny vinst

23 februari 2018 15:00
#ÖREFHC

Frölunda har vunnit samtliga möten med Örebro den här säsongen. I Behrn Arena går tabellfemman för att fullborda sin dominans över närkingarna, som hungriga på poäng jagar sin andra raka vinst.


Formkollen

Till sist kom det - Örebros välbehövliga trendbrott och lika välbehövliga seger. Efter en blytung resultatrad med nio raka förluster som sträckte sig över en månad fick laget fira i sin senaste match. Brynäs brottades förra torsdagen ner med 4-3 på bortais, en vinst som fick Örebro att lyfta över kvalstrecket. Tyson Spink sköt segermålet halvvägs genom slutperioden och gav närkingarna tre mycket viktiga poäng i jakten på ett nytt SHL-kontrakt.

– Det var ganska skönt, grabbarna gör en riktig kämparinsats. De gjorde vad som behövdes och spelade som ett lag, alla gjorde en riktigt stark insats. Vi är väldigt glada för segern, kommenterade Niklas Sundblad i C More.

Även Frölunda satte stopp för en negativ formkurva innan uppehållet. Och precis som Örebro blev det uddamålsvinst, det genom 4-3 borta mot Rögle i en match där Carl Grundström blev tvåmålsskytt. Segern kom efter en period med tre raka förluster, där samtliga kommit via knapp marginal. I tabellen placerar sig Frölunda som femma inför den slutspurt som väntar de närmaste veckorna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Örebro

– I säsongens första möte med Frölunda stod Marcus Weinstock för 1+1 och i match tre kom två nya poäng från forwarden. Det betyder att Weinstock varit direkt involverad i fyra av Örebros fem mål mot Frölunda.

– Efter två månaders måltorka har Tyson Spink slagit till med tre nätrassel på lika många matcher.

Noterbart Frölunda

– Simon Hjalmarsson var verkligen on fire i segermötet senast med Rögle. Med ett mål och dubbla assist låg han bakom tre av fyra Frölundamål.

– Ryanch Lasch toppar SHL:s poängliga med 50 poäng fördelat på 45 framträdanden.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREFHC.