Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Linköping vill hitta hemmaformen

1 mars 2018 11:30
#LHCFBK

Linköping och Färjestad gick segrande ur sina respektive fighter under onsdagskvällen. 24 timmar senare kastas de in i hetluften igen. Östgötarna går för att bryta sin dystra hemmaform och klättra mot en topp sex-placering medan värmlänningarnas jakt på andraplatsen fortsätter.


Formkollen

Linköping reste till Mora med fem raka förluster i bagaget. En sjätte skulle ha ställt till det rejält i kampen om att nå en topp 6-placering - men östgötarnas svit kunde brytas när man till slut fick med sig samtliga tre poäng från Dalarna. Emil Sylvegård klev fram och blev, tillsammans med en storspelande Jacob Johansson i målet, matchhjälte med sina två fullträffar i 2-1-segern. Viktorian innebar att Dan Tangnes manskap hoppade upp på en sjundeplats i tabellen och minskade avståndet upp till Malmö som innehar den sista direktplatsen till kvartsfinalsspelet. Nu vill tabellsjuan ta ytterligare steg mot topp 6 när Färjestad kommer på besök. Linköping har inte segrat hemma i Saab Arena sedan den 23:e januari men det som talar för en östgötsk seger är det faktum att samtliga möten lagen emellan denna säsong har slutat med hemmasegrar.

Färjestad tog i sin tur en betydligt mer stadig seger under onsdagen. Publiken i Löfbergs Arena bjöds på ett riktigt målkalas när hemmalaget drog ifrån och vann med hela 8-2 mot gästande HV71. Morgan Ellis stod för två mål, en assist och var dessutom inne på fem av de åtta målen framåt medan Martin Johansson blev poängbäst med sina fyra assist. Värmlänningarna bröt i och med segern en kortare förlusttrend och har återigen häng på andraplatsen. Upp till Djurgården, som föll mot Brynäs senast, är det nu fem poäng - ett avstånd Johan Pennerborns lag går för att minska ytterligare.

Läget i lagen

Både Linköping och Färjestad var till gårdagens matcher fullt återställda med sina OS-spelare. Inget av lagen rapporterade om några nya skador.

Noterbart Linköping:

  • Under gårdagens match mot Mora blev #21 Emil Sylvegård tvåmålsskytt för första gången den här säsongen.
  • Utöver sina två tidigare hållna nollor, hade #30 Jacob Johansson sin bästa räddningsprocent för säsongen i matchen mot Mora - 96,88%.

Noterbart Färjestad:

  • #67 Christoffer Törngren har gjort poäng i sju matcher i följd.
  • En fin poängskörd har även #11 Joakim Nygård som på de åtta senaste matcherna stått för tio poäng.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFBK.