Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Mora
MIK

Mycket på spel när Djurgården tar emot Mora

3 mars 2018 10:00
#DIFMIK

Två lag med mycket att spela om på varsitt håll i tabellen möts på lördagen på Hovet. Djurgården vill behålla den andraplats som laget haft greppet om ett tag nu, medan Mora kommer göra allt för att ta sig upp ovanför kvalstrecket.


Formkollen

Djurgården kom tillbaka efter förlusten mot Brynäs tidigare i veckan och besegrade Malmö efter straffar och en jämn drabbning. Energin såg ut att finnas där och laget jobbade med samma frenesi vi vant oss vid att se under säsongen. Djurgården har fem poäng ner till Frölunda och Färjestad som är de närmast jagande lagen. Att behålla andraplatsen skulle betyda mycket inför det stundande slutspelet.

Mora kämpar och sliter men får inte resultaten med sig just nu. Tre raka förluster och på de sex senaste matcherna har laget spelat in två poäng. Läget är prekärt i tabellen. Men två pinnar upp till Örebro på andra sidan kvalstrecket innebär att en seger kan räcka för att klättra förbi.

På tre tidigare möten under säsongen har Djurgården vunnit två matcher och Mora en. Vid båda Djurgårdens segrar har Mora tvingats gå mållösa av isen.

Noterbart Djurgården:

  • Senast saknades #80 Gustav Possler, #21 Andreas Engqvist, #19 Rene Bourque och #43 Tom Nilsson. Glädjande nog gör Engqvist comeback mot Mora efter hjärnskakningsfrånvaron.
  • Niklas Bergfors är het i Djurgården. Han har på de fem senaste matcherna gjort sju poäng (2+5).
  • Djurgården nollades i sin senaste hemmamatch, 0-2 mot Brynäs i onsdags.

Noterbart Mora:

  • I Moras senaste match saknades #7 Erlend Lesund och #39 Jacob Nilsson (avstängd även mot Djurgården).
  • Mora nollades i sin senaste match då Luleå blev för svåra på bortaplan (3-0).
  • Målvakten Christian Engstrand har stått de sju senaste matcherna som Mora spelat. Han drar ett tungt lass och har på de 13 senaste vaktat kassen i tolv.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFMIK