Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Slutspelsplatsen säkrad - nu kan Brynäs blicka uppåt

3 mars 2018 10:00
#BIFSKE

Efter gårdagens Rögleförlust är nu Brynäs slutspelsplats definitiv. Nu kan laget rikta fokus uppåt och mot en hemmaplansfördel till åttondelsfinalen när sexan Skellefteå, som vill behålla sin topp 6-placering, gästar Gavlerinken.


Formkollen

I och med att Rögle kammade noll i gårdagens match mot Karlskrona har Brynäs nu definitivt säkrat en plats i det kommande SM-slutspelet. Nu kan Gävlelaget istället rikta sitt fokus uppåt och på att spela till sig en hemmaplansfördel i åttondelsfinalen.

Tommy Sjödins manskap följde upp sin starka trepoängare på Hovet i onsdags med en uddamålsförlust hemma i Gavlerinken på torsdagskvällen. Halvvägs in i den tredje perioden satt man i förarsätet och såg ut att vara på väg mot att äntligen bli ett segrande lag hemma i Gavlerinken igen. Inom loppet av 78 sekunder kunde dock gästande Frölunda vända underläge till ledning och plockade slutligen också med sig samtliga tre poäng. Nu jagar Brynäs revansch och framförallt hemmaformen. I Gävle har man nämligen inte segrat sedan den 20:e januari.

Skellefteå har som sista topp 6-lag fyra poäng ner till jagande Luleå, Linköping och HV71. Och en placering över det första strecket är något man vill behålla. Efter två raka segrar, mot Färjestad respektive Örebro, fick västerbottningarna se sig slagna av HV71 i Kinnarps Arena under torsdagen. Laget har fortfarande goda möjligheter att avancera i tabellen ytterligare, då bland annat Malmö Redhawks huserar på placeringen ovan med en poängs marginal. När Skellefteå gästar Gävle är det med vetskapen att man segrade med hela 8-2 där senast.

Noterbart Brynäs:

  • #94 Henrik Larsson och långtidsskadade #16 Daniel Paille saknades senast för Gävlelaget.
  • #33 Elias Fälth har gjort fyra poäng, samtliga assist, på de fem senaste matcherna.
  • På de två senaste matcherna, mot Djurgården och Frölunda, har #35 David Rautio en räddningsprocent på 95,56.

Noterbart Skellefteå:

  • #29 Matt Anderson, #18 Pontus Petterström, #21 Jimmie Ericsson och #2 Anton Danielsson saknades senast för Skellefteå.
  • #4 Bud Holloway har gjort sex poäng (två mål och fyra assist) på de fem senaste matcherna.
  • #10 Joakim Lindström har gjort fem poäng, samtliga assist, mot Brynäs den här säsongen.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFSKE.