Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Skellefteå ska försvara kvartsfinalplatsen

6 mars 2018 11:30
#SKEDIF

Skellefteå är just nu sexa med en poäng ned till Luleå. För att behålla direktplatsen till kvartsfinal krävs tre poäng ikväll när bortastarka Djurgården kommer på besök i Skellefteå Kraft Arena.


Formkollen

Skellefteå som kämpar för att behålla den sista kvartsfinalplatsen har haft det tufft den senaste tiden och kommer med två raka förluster. Under lördagen blev västerbottningarna nollade av Brynäs och dessförinnan fick de bara hål på Felix Sandström i HV71 en gång. På de fem senaste matcherna har hemmalaget två vinster, varav en på övertid. Innan de två senaste förlusterna hade Skellefteå en fin form med en förlust på de sju senaste. Nu hoppas västerbottningarna studsa tillbaka för att på så sätt försvara den sista direktplatsen till kvartsfinal.

Djurgården fick se sig besegrade hemma på Hovet senast mot Mora som drog det längsta strået efter straffar. Tabelltvåan har två vinster på de fem senaste matcherna och har dessutom visat fin form på bortaplan. På de åtta senaste bortamatcherna har Djurgården endast förlorat två. Senast Djurgården och Skellefteå drabbade samman var i ett back-to-back-möte i slutet av oktober. Djurgården vann båda mötena med 2-1 och säsongens första match vanns även den av stockholmarna, då med 4-2.

Läget i lagen

Skellefteå saknade senast Matt Anderson, Pontus Petterström och Jimmie Ericsson.

Djurgården saknade i mötet mot Mora René Bourque, Tom Nilsson, Gustav Possler och Sebastian Strandberg. Dock var Andreas Engqvist tillbaka och svarade för en assist i comebacken.

Noterbart Skellefteå:

  • #10 Joakim Lindström är spelaren i Skellefteå som skjutit flest skott på Djurgården denna säsong. Hela 17 skott på tre matcher, två mål har det resulterat i.
  • #57 Emil Djuse tacklas mest i Skellefteå, 86 tacklingar på 48 matcher.

Noterbart Djurgården:

  • I mötet mot Mora gjorde #34 Daniel Brodin sitt första mål för Djurgården efter comebacken.
  • #79 Patrik Lundh har på de sex senaste matcherna noterats för två mål och tre assist.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEDIF.