Hemma
Mora
MIK
Borta
Brynäs
BIF

Mora vill upp på säker mark - ställs mot formstarkt målvaktspar

6 mars 2018 11:30
#MIKBIF

Mora kämpar för att ta sig upp på säker mark och har endast tre poäng upp till Örebro. Nu tar dalalaget emot ett bortastarkt Brynäs som under förra veckan endast släppte in två mål på tre matcher.


Formkollen

Mora tog en tung seger senast när de slog Djurgården hemma på Hovet med 3-2 på straffar. Emil Bejmo klev fram för dalalaget och satte den avgörande straffen. Mora bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit och har på de fem senaste två straffvinster och tre förluster. Hemmalaget är i stort behov av kvällens tre poäng om de ska ha chansen att ta sig upp på säker mark och ta sig förbi Örebro. Med nio poäng kvar att spela om är Mora tre poäng efter närkelaget och har åtta poäng upp till Rögle. Mora vann det första mötet mot Brynäs denna säsong med 2-0 och senast vann Brynäs med 1-0.

Gästande Brynäs har två vinster på de fem senaste matcherna. Noterbart är dock att under förra veckan släppte Brynäs bara in två mål på tre matcher, där Linus Fernström och David Rautio spikade igen i varsin match. Mot Frölunda fick Rautio släppa två puckar förbi sig. Lördagens möte hemma mot Skellefteå innebar dessutom att Brynäs bröt sin förlustsvit med sex raka förluster i hemmaborgen. Nu åker gävlelaget med fyllt självförtroende till Dalarna i jakten på den tredje raka segern på bortaplan.

Läget i lagen

Mora saknade senast Erlend Lesund, Jacob Nilsson och Sebastian Hartmann. Steven Seigo har funnits med i truppen men har inte spelat något på de två senaste matcherna. Jacob Nilsson lär dock vara tillbaka ikväll efter att ha avtjänat klart en avstängning på tre matcher.

Brynäs saknade senast Daniel Paille, Daniel Mannberg och Jörgen Sundqvist som är avstängd. Dessutom kommer Lucas Carlsson saknas ikväll då även han är avstängd efter en tackling under lördagens möte mot Skellefteå.

Noterbart Mora:

  • #23 Tomas Skogs svarade för två assist i mötet mot Djurgården. Det var första matchen denna säsong som Skogs noterades för mer än en poäng i en match.
  • Även #9 Andrew Rowe svarade för två poäng senast i form av ett mål och en assist.

Noterbart Brynäs:

  • Brynäs har gjort det första målet i matchen flest gånger av alla lag i SHL - vid 33 tillfällen.
  • #15 Simon Bertilsson fick gå poänglös senast men har sedan återkomsten från OS-uppdraget svarat för ett mål och en assist. Bertilsson är även den spelare i Brynäs som svarat för flest mål mot Mora denna säsong, två mål på tre möten.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKBIF.