Kan Brynäs kvittera matchserien mot Växjö?

20 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 2

Växjö tog tag i taktpinnen och vann den första kvartsfinalen mot Brynäs med 4-1. Nu ska Gävlelaget ta revansch när det har blivit dags för rond två i Gavlerinken Arena.

Senaste matchen

Drygt tolv och en halv minut in i den andra perioden hade Växjö ryckt åt sig en ledning med 2-0 genom mål av Eric Martinsson och Robert Rosén. Brynäs krigade sig tillbaka och fick in en kvittering bara två minuter efter smålänningarnas andra mål, och hade även en puck i ribban. Men närmare än så kom inte gästerna, och Växjö kunde avgöra matchen med två mål i den tredje perioden.

Citat

– Det är en bra krigarinställning, men ska vi vinna en sån här match måste powerplay få utdelning. Vi har en i ribban till 2-2, då vet man inte var matchen tar vägen. Men om man tittar över hela matchen har Växjö bra tryck på oss, sa Brynäs tränare Tommy Sjödin till C More efter matchen i söndags.

– Det blir inte mycket bättre än så här. Det är ett orange hav och vinst med 4-1. Vi kommer ut riktigt bra, lite sämre i andra och sen bättre i tredje. Där har vi varit bäst hela säsongen och det är skönt att det fortsätter, sa Oliver Bohm till C More.

Läget i lagen

Brynäs saknade senast en hel del nyckelspelare som Kevin Clark, Lukas Kilström, Jonathan Granström, Johan Alcén, Elias Fälth och långtidsskadade Daniel Paille. Daniel Mannberg var tillbaka efter sju matchers frånvaro.

Växjö saknade senast Adam Brodecki och Peter Andersson. Däremot var Daniel Rahimi, Janne Pesonen, Martin Lundberg och Noah Welch tillbaka.

Notera att Brynäs:

• #61 Juuso Ikonens fina poängsvit med fyra mål och två assist på de fyra senaste matcherna fick ett slut mot Växjö under söndagen.
  • #79 Daniel Mannberg svarade för en assist i sin comeback.
  • #94 Henrik Larsson noterades för karriärens första slutspelspoäng senast mot Växjö, då han svarade för en assist.

Notera att Växjö:

• #87 Robert Rosén har på de tre senaste matcherna svarat för två mål och en assist.
  • #60 Erik Josefsson noterades för en assist senast mot Brynäs, detta efter att gått poänglös sedan den första februari.
  • #3 Oliver Bohm svarade för karriärens första slutspelsmål senast.