25 mars 2018 10:00
Kvartsfinal 4

Frölunda vände under fredagen underläge till vinst. Uddamålssegern hemma i Scandinavium ger ett övertag i kvartsfinalen, som nu vänder söderut med rond fyra i Malmös mäktiga hemmaborg.

Senaste matchen

Precis som de två tidigare fighterna blev det tredje kvartsfinalmötet en riktig rysare. Johan Olofsson skickade upp Malmö i ledningen alldeles före den första periodvilan och gästerna höll sedan fast vid övertaget länge. En minut in i slutperioden kom till sist kvitteringen från Frölunda, genom Carl Grundström i numerärt överläge.

När matchen sedan stod och vägde klev Max Friberg fram. Sex minuter från slutet forcerade forwarden in en retur, något som gav seger för Frölunda via 2-1. Det var lagets andra raka vinst över Malmö och göteborgarna har nu ledning 2-1 i matcher. Noterbart är att det samtliga tre möten endast varit uddamålet som skiljt mellan lagen.

Citat

– Det känns som att vi spelar bra, att vi har Frölunda där vi vill. Vi måste höja effektiviteten lite, vara rakare på mål och spetsa till powerplay. Då tror jag att det kan bli bra, förklarar Johan Olofsson i Redhawks TV.

– Malmö är ett hårt arbetande lag och det har varit tre tuffa och tighta matcher hittills. Jag förväntar mig att serien kommer att fortsätta att se ut så, säger Matt Donovan till Frölundas hemsida.

Läget i lagen

Efter en lång väntan var Cristopher Nihlstorp äntligen tillbaka i Malmös matchtrupp under fredagskvällen. Skånelaget tvingades då istället till spel utan förstamålvakten Oscar Alsenfelt. Frederik Storm, Erik Andersson, Nichlas Hardt och Lars Bryggman är fortsatt skadade och Anton Mylläri har även dragit på sig en tre matcher lång avstängning.

Frölunda hade Ponthus Westerholm tillbaka senast, däremot saknades Joel Mustonen. Forwardsstjärnan och poängkungen Ryan Lasch åkte på en ful smäll i fredagens match och tränade inte igår. Amerikanen kommer inte att spela idag, därför kallas en junior upp och Roger Rönnberg kastar om i formationerna.

Noterbart Malmö

• Stefan Warg var inblandad i mycket på fredagskvällen. Backen klockades för nästan 17 minuter, hade tre skott på mål och assisterade även till Olofssons mål.
  • I kvartsfinal två var Robin Alvarez glödhet hemma i Malmö Arena med ett mål och en assist.

Noterbart Frölunda

• Efter fyra matcher i följd med en räddningsprocent en bra bit under 90-strecket slog Johan Gustafsson till med storartad insats senast. Målvakten stoppade 24 av 25 skott, vilket gav 96 % i räddningar.
  • Ryan Lasch förlängde sin poängsvit till fem raka matcher genom att spela fram Carl Grundström till kvitteringen. Den viktiga amerikanen kommer nu alltså att saknas hos Frölunda, där nya poängspelare måste kliva fram.