Kousal mot försvarsmuren - Brynäs och Frölunda gör upp

20 september 2018 11:30
#BIFFHC

Premiären slutade i förlust för laget men mål för nyförvärvet. Nu siktar Brynäs på att plocka säsongen första poäng, när laget tar emot Frölunda. Ett Frölunda som kommer stärkta av en vinst och med ett försvar i toppklass.

Noterbart Brynäs

• Sommarens värvning presenterade sig direkt i Brynäströjan. Robert Kousal gjorde målet när laget föll med 1-3 i premiären, framspelad av kedjekamraten Jesper Jensen.
  • Ryan Gunderson fick dra ett mycket tungt lass på backplats i lördags. Backen klockade in sig på över 24 spelade minuter i förlustmötet med Luleå.
  • Sett till förra säsongens möten med Frölunda vann Brynäs de två inledande och släppte där endast till ett mål bakåt. Därifrån tog dock Frölunda två raka vinster över Gävlelaget, den sista i SHL-avslutningen i mars med förkrossande 8-3.

Noterbart Frölunda

• Det dröjde lite drygt två perioder, sedan hade Patrik Carlsson slagit till i återkomsten i Scandinavium. I sin första SHL-match sedan flytten tillbaka till Göteborg var det just forwarden som öppnade Frölundas målskytte för säsongen.
  • Den som fick ta emot de stora lovorden efter premiärvinsten var däremot Johan Mattsson. Målvakten hade en alldeles lysande dag på jobbet mot Djurgården, stoppade 35 av 36 skott och nådde upp i 97,22 i räddningsprocent.
  • Frölundadefensiven sätts nu alltså på prov mot Brynäs. De båda lagen tillhör de mer klassiska i SHL och har en lång historia av att gå häftiga matcher mot varandra.

Kom ihåg:

• Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild/videoform med hashtagen #SHLmoments.