• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Heta derbykampen - Rögle med sikte på seger

4 oktober 2018 11:30
#RBKMIF

Utan vinst efter fyra spelade matcher - nu är Rögle på jakt efter ett trendbrott. I säsongens första skånska rivalmöte ställs laget mot Malmö som kommer till spel med ett av ligans starkaste försvar.


Noterbart Rögle

– Säsongsupptakten har fortsatt vara tung för Rögles del. Fyra matcher har gett lika många förluster, varav tre under ordinarie tid. Det placerar Ängelholmslaget sist i SHL-tabellen.

– Senast blev det 1-2 hemma mot Frölunda, en förlust som kom i förlängning. Samuel Jonsson stod där för målet, Rögles blott fjärde nätrassel på lika många matcher.

Craig Schira spelade en stor roll i förlustmötet med Frölunda. Backen klockade in sig på 26 minuters istid, överlägset mest i hela Rögle.

Noterbart Malmö

Lars Bryggman slog till på nytt, men det var Frölunda som lämnade Malmö Arena med segern tidigare i veckan. Malmö föll i tisdagens drabbning efter att ha tappat ledning till förlust med 1-2. Målet var Bryggmans andra för säsongen.

– Det var Malmös första poänglösa match så här långt. Skånelaget har annars imponerat stort, med tre vinster och ett mycket stabilt försvarsspel.

– Förra säsongens derbydueller slutade 2-2 i antal vinster, där Malmö lyckades knipa en match på bortais. Det andra mötet i Lindab Arena slutade däremot i en fullständigt galen förlust med 7-8 efter förlängning.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.