Inga trendbrott i Linköping

22 november 2018 22:19
#LHCRBK

Det var ett formsvagt hemmalag som tog emot ett formstarkt bortalag. Linköping kom till spel med sju förluster på de åtta senaste matcherna medan Rögle å andra sidan vunnit sex av sina sju senaste matcher. Och det blev två förlängda trender eftersom Rögle vann med 3-2.

Att det var två lag med radikalt motsatta formkurvor märktes inte märkvärt i inledningen som var jämn. Matchens första stora chans skapade Linköping i en spelvändning där Nick Sörensen satte skottet klockrent i stolpen. Den stora snackisen i den första perioden var annars den tackling Daniel Widing delade ut på Linköpings Viktor Svedberg och som resulterade i ett matchstraff.

– I stridens hetta kan det hända olyckliga saker, konstaterade hans lagkompis Jonas Ahnelöv som i övrigt ansåg att den första perioden var något av ett sömnpiller.

Linköping fick inleda den andra perioden i powerplay men fick ingen utdelning. I stället var det i spel fem mot fem målet kom. Pigge Johan Södergran bröt sig in på mål där Derek Roy snappade upp pucken och hittade en lucka till vänster om Kolppanen i Rögles mål. Södergran fortsatte ställa till det för Rögle och tvingade bland annat fram två utvisningar som blev resultatlösa. I stället var det Rögle som gjorde matchens nästa mål och det i en spelvändning när Christopher Bengtsson fick två chanser att skjuta och utnyttjade den andra.

– Spelet 5 mot 5 är helt okej men vi måste spela snabbare och vara effektivare i powerplay, tyckte Johan Södergran.

Sent avgörande

Linköping inledde även den tredje perioden i powerplay men det ville sig inte alls i numerärt överläge för östgötarna den här matchen. Och för att strö salt i det såret var mål i powerplay just vad Rögle gjorde senare när Lukas Elvenes gav Nils Höglander öppet mål med en passning som skar som smör genom Linköpings försvarszon. Med tanke på Linköpings formkurva hade det mycket väl kunnat avgöra matchen, men Joe Whitney ville annat. Han fick pucken djupt i offensiv zon, klev in framför mål och petade retfullt enkelt in 2-2 mellan benskydden på Kolppanen. Men det räckte inte till poäng. Sent i matchen grävde Leon Bristedt fram pucken bakom mål och serverade Daniel Zaar öppet mål vilket resulterade i 2-3 och tre nya poäng till formstarka Rögle.

– Vi gör ingen bra match och Linköping är snäppet bättre än oss, men vi jobbar hårt och spelar ett stabilt försvarsspel vilket gör att vi vinner, sa matchvinnaren Daniel Zaar till C More efter matchen.

I och med segern är Rögle nu bara en poäng bakom Linköping i den jämna SHL-tabellen.