• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Djurgården tar emot HV71 - andra mötet på en vecka

26 december 2018 10:00
#DIFHV71

Djurgården flyttar tillfälligt in i Ericsson Globe för att på annandagen ta sig an HV71 - igen. Lagen möttes för en vecka sedan och då vann stockholmarna en jämn match efter att Daniel Brodin avgjort i förlängningen.


Noterbart Djurgården:

– Djurgården har vunnit två av sina fem senaste matcher. Men ingen efter ordinarie speltid. Det var över en månad sedan som Djurgården senast tog en trepoängare. Den 24 november besegrades Örebro och sedan dess har laget spelat fem raka utan att ta full pott.

– Djurgården är starka på hemmaplan och har där tre segrar på de fyra senaste.

Dick Axelsson har gjort mål i två raka matcher. Liraren verkar ha kommit igång efter en lite skadefylld inledning på säsongen.

Daniel Brodin har även han gjort mål i två raka matcher. Han har poäng i fem raka matcher och var också den som avgjorde när HV71 var på besök senast.

– Djurgården har vunnit båda de inledande matcherna mot HV71 den här säsongen. Sammanräknat med förra säsongen har laget nu fem raka segrar mot Jönköpingslaget.

Noterbart HV71:

– HV71 har vunnit fyra av de sex senaste matcherna. Laget har förlorat de två senaste bortamatcherna. Det har överlag gått trögt på bortaplan. HV71 har vunnit endast en av de nio senaste bortamatcherna.

Kristofer Berglund har gjort fyra poäng (0+4) de fyra senaste matcherna.

Simon Önerud har gjort sex poäng (3+3) de fem senaste matcherna.

Oscar Sundh har gjort fem poäng (1+4) de sex senaste matcherna. Totalt har han noterats för åtta poäng under säsongen.

Markus Ljungh har gjort poäng i de fem senaste matcherna.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.