• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Hemmastarka Malmö söker upprättelse

30 december 2018 10:00
#MIFSKE

Det skiljer sex poäng mellan Malmö och Skellefteå inför söndagens fight och tre poäng är nästintill ett måste om gästerna ska haka med i toppstriden. Men räkna med att Malmö, som endast gått poänglösa i en match i hemmaborgen, kommer göra allt för att stoppa det.


Noterbart Malmö

– Malmö hade en segersvit på nio raka vinster hemma i Malmö Arena, den trenden satte Linköping stopp för under annandagen. Dessutom har skåningarna endast gått poänglösa i en match i hemmaborgen denna säsong.

Carl-Johan Lerby har varit poängbäst mot Skellefteå på de två tidigare mötena med sina två fullträffar. Lerby är dessutom tvåa i Malmös interna poängliga och har noterats för tre mål och elva assist på 28 matcher. Endast Konstantin Komarek har varit vassare.

Jens Olsson spelar mest i Malmö och snittar 22 minuter och 18 sekunder per match. Olsson är dessutom i topp när det kommer till plus/minus-statistiken med +9.

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har haft det tungt den senaste tiden och förlorat de två senaste matcherna. Dessutom har de endast vunnit en av de fem senaste bortamatcherna, en trend som västerbottningarna nu ska ändra på när det gästar Malmö Arena.

Andreas Wingerli gjorde ett mål i förlusten senast mot Frölunda och har gjort nu gjort fem mål på de sex senaste matcherna.

Joakim Lindström fortsätter att producera poäng för Skellefteå och är tvåa i SHL:s poängliga med 24 poäng. Den rutinerade 35-åringen har gjort fyra poäng på de fyra senaste matcherna - i form av tre mål och en assist.

– Lagen har spelat mot varandra två gånger tidigare denna säsong. Det första mötet vann Malmö med 4-2 men i det senaste vann Skellefteå med 9-0.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.