• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Mastomäkis Örebro vill finna hemmaformen

23 januari 2019 11:30
#ÖREVLH

Örebro Hockeys tuffa form har placerat laget på en nedflyttningsplats i SHL-tabellen. Nu vill närkingarna finna formen i Behrn Arena med en glödhet Christopher Mastomäki i spetsen och ställs mot ett Växjö Lakers vars sikte alltjämt är inställt på att befästa en topp 6-placering.


Noterbart Örebro

– Efter en vecka med två raka övertidsförluster, mot Linköping respektive Mora, vill Örebro Hockey finna segerformen igen. Närkingarna har halkat ner till näst sista plats i SHL-tabellen och har i nuläget fyra poäng upp till Mora som huserar på säker mark.

– Trots förlusterna har centern Christopher Mastomäki visat upp fin form. 22-åringen har noterats för fem poäng på de fem senaste matcherna - och under den gångna veckans två fighter svarade han för ett mål, två assist samt +3 i plus-/minusstatistiken.

– Örebro har ett av ligans starkaste powerplay på hemmais. Laget har gjort 14 mål på 53 försök, vilket ger en siffra på 26,42%. Etta i den statistiken är Timrå med 30,61%. Hemma i Behrn Arena har dock Närkelaget endast två segrar på de tio senaste matcherna - en trend de nu vill förbättra.

Noterbart Växjö

– Likt sitt motstånd på onsdagskvällen åkte även Växjö på två raka förluster under förra veckan. Mot Skellefteå blev laget nollat och hemma mot Frölunda drog göteborgarna det längsta strået i förlängningsspelet. Smålänningarna är därmed säkerligen rejält revanschsugna i sin jakt att befästa en topp 6-placering som innebar en direktplats till kvartsfinalen i vårens SM-slutspel.

Joel Persson är fortsatt överlägset bäst bland Växjös backar vad det gäller poängen. Det skiljer i nuläget 15 poäng mellan Persson (21 p) och smålänningarnas näst bäste poängback, Peter Andersson (6 p). Sett till de fem senaste matcherna har 24-åringen snittat en poäng per match, uppdelat på ett mål och fyra assist.

– Växjö har fortsatt ligans starkaste boxplay. På totalt 96 numerära underlägen har laget släppt in 14 mål, vilket ger en siffra på 85,42%. På bortaplan vilar den siffran dock på 76,92%. Mot Örebro har smålänningarna den här säsongen spelat boxplay vid fyra tillfällen - och stängt igen vid samtliga.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.