Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda med guld i sikte - kan Djurgården svara?

2 maj 2019 11:30
#DIFFHC


– Seger eller grusade drömmar. Pressen är stor på Djurgården efter tisdagens tunga, och klara, förlust i Scandinavium. SM-gulddrömmen lever på en skör tråd när laget vänder hem till huvudstaden.

– Med underläge 2-3 i matcher krävs det två raka vinster från Djurgårdens sida. Senaste lag att lyckas med den bedriften i en SM-final var HV71, våren 2017.

Jakob Lilja visade framfötterna i förlustmötet senast och svarade för både mål och assist. Det andra målet stod Niclas Bergfors för, som hittat nätet två matcher i rad.

Jacob Josefson klev av i tisdags med skadekänningar, men Djurgården har uttalat att kaptenen ska spela ikväll.

– Endast en seger skiljer nu Frölunda från klubbens femte SM-titel. Laget tog ett gigantiskt kliv mot guldet i tisdags, genom att krossa Djurgården med 6-2.

– Lagkapten Joel Lundqvist öppnade där målskyttet. Ikväll är det även Lundqvist som vid Frölundavinst väntas bli först ut att lyfta Le Mat-pokalen mot Globens tak.

Ryan Lasch hade som vanligt ett finger med i det offensiva spelet vid storsegern senast. Amerikanen spelade fram Lundqvist till 1-0 och gjorde själv 2-0, något som ger Lasch totalt 18 poäng i SM-slutspelet.

– Finalseriens två tidigare bortamöten har slutat i förlust, en trend som Frölunda nu siktar på att bryta i sin guldjakt.