• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Bailey ska väcka Mora - chans att replikera

1 april 2019 11:00
Direktkval till SHL

I två raka matcher har Leksand sprungit ifrån, skaffat sig klara ledningar och hållit undan till seger. Nu vilar pressen på Mora som i det tredje kvalmötet vill ta upp kampen om nästa säsongs SHL-plats.


Mora, notera att:

– Laget föll under lördagen för andra kvalmatchen i rad. 3-4 slutade bortamötet med Leksand, där Mora återigen var nära att hämta upp ett stort underläge.

– Matt Bailey var drivande i lagets comeback och svarade för tre assist - ett till varje Moramål.

– Målen gjordes i sin tur av försvarstrion Viktor Amnér, Jonathan Carlsson och Ryan Johnston. Amnér fanns för övrigt med i Leksandstruppen när rivalen spelade sig upp till SHL våren 2016.

Leksand, notera att:

– Två matcher, två riktiga rivstarter och till sist två segrar. Leksand har skruvat åt ett ordentligt grepp om den här direktkvalserien och är nu bara två vinster från SHL-spel.

– Hemma i lördags trampade laget ifrån till 3-0 halvvägs in i mittperioden. Det var andra matchen i rad där Leksand kopplade en tremålsledning, men precis som i mötet innan höll laget på att tappa försprånget.

– Anton Karlsson agerade segerskytt och hjälte med sitt 4-2 i slutperioden. Leksand vann slutligen med 4-3.

– Seger ikväll igen över Mora innebär att Leksand i så fall tar ledningen med 3-0. Det skulle ge Dalalaget ett kraftigt slagläge.