Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Linus Öberg: "Tagit lärdom från förra säsongen"

13 oktober 2022 10:00
#ÖREBIF

Brynäs har fyra raka segrar mot Örebro. Den sviten hoppas hete Linus Öberg kunna vara med och sätta stopp för. ”Det är ett lag som vi ska vara riktigt sugna att vinna över”, säger Örebroforwarden, som har gjort mål i tre raka matcher.


Förra säsongen gjorde Linus Öberg, 22, sin mål- och poängmässigt bästa säsong i SHL. Han noterades för 26 poäng, varav 17 mål. Då dröjde det ändå 15 matcher innan han gjorde sitt första mål. Den här säsongen behövde han bara fyra matcher på sig för att göra sin första fullträff. Därefter har han gjort mål i ytterligare två matcher i följd.

– Skönt att få lite utdelning. Det är bara att fortsätta ta pucken på mål och hoppas att det fortsätter. Leino och Leo (Carlsson) har stått för många fina framspelningar också, så det har varit några enkla mål, säger han.

Han medger att det var skönt att få lite islossning tidigare än förra säsongen.

– Man vill helst hänga en dit en och skapa framåt på en gång. I dag får jag se det som hände förra säsongen som en lärdom och ta med mig det. Det kan mycket väl hända igen, att jag har tio raka matcher utan poäng. I år gick det lite snabbare att göra mål och det får jag vara glad för. Man får vara ödmjuk och ta det match för match, säger Öberg.

På vilket sätt kan du dra lärdom av det som hände förra säsongen?

– Framförallt att hålla sig lugn och tro på det man gör varje dag. Även om det går tufft får man fortsätta att följa planen man har. Till slut kommer det att lossna och då gäller det att man har gjort det man kan för att vara redo, säger Öberg.

"En supertalang"

I senaste matchen, mot Timrå, bildade Öberg kedja med Robert Leino och Leo Carlsson och det är en omgivning han trivs i.

– Leino har varit väldigt bra i starten och Leo är som han är. En supertalang. Det är två riktigt duktiga spelare. Det finns mycket att hämta där, säger 22-åringen.

Örebro ligger fyra i tabellen med 14 poäng. Även om det blev förlust efter straffar mot Timrå i lördags har närkingarna tagit poäng i fyra raka matcher. Öberg är dock inte helt nöjd med hur hans lag har presterat spelsmässigt i säsongsinledningen.

– Vi har inte riktigt spelat bra hockey i 60 minuter än. Vi har skiftat lite för mycket i prestationen och varit för ojämna. Det har varit vårt stora problem. Stundtals spelar vi riktigt bra och stundtals sämre. Vi behöver hitta en jämnare nivå i spelet. Vi känner själva att vi har mer att ge, säger Öberg.

Fyra raka förluster mot Brynäs

I kväll gästas Örebro av Brynäs. Det är ett lag som Öberg och hans lagkamrater vill ha revansch på. När lagen möttes i slutet av september vann Brynäs med uddamålet. Vilket innebär att de fyra senaste mötena lagen emellan har resulterat i vinst för Gävlelaget.

– Det kan vara tillfälligheter, men det kan också vara att vi har haft lite svårt för Brynäs, speciellt förra säsongen. Det är ett lag som vi ska vara riktigt sugna att vinna över. Det handlar om att vara redo och komma bra förberedda. Vi ska se till att göra en bra match mot dem, säger Öberg.

Vilka är nycklarna mot Brynäs?

– Vi behöver vara redo och vilja spela med pucken. De ställer upp i sitt styrspel rätt ofta och det gäller att ha en plan för att ta oss förbi det och vad vi därefter gör i anfallszon. Det tror jag blir den stora nyckeln, säger Linus Öberg.