MIK

Leksand lever vidare - seger i måstematchen

30 mars 2017 21:40
Direktkval till SHL

Leksand var tvingat till att vinna för att drömmen om fortsatt spel i SHL skulle leva vidare. Det lyckades man också med under torsdagen när Mora besegrades med 4-2 i Tegera Arena och därmed är matchserien nu reducerad.

Med kniven mot strupen kom Leksand ut motiverat till spel. Det var bra fart under skridskorna och Mora hamnade under press i stora delar av den första perioden.

Det var heller inte förvånande när 1-0 kom för hemmalaget. Jon Knuts hittade rätt när han skickade in pucken via stolpen bakom Christian Engstrand i Mora-målet.

– Det är för sömnig inledning av oss, sa Viktor Amnér i Mora till C More i paus.

Men om det var sömnigheten som satt kvar i benen eller om Leksand fortsatte att spela bra i den andra perioden låter vi vara osagt, men likväl var det hemmalaget som styrde händelserna. Målen dröjde då inte heller på sig då Eric Castonguay bjöd på 2-0 och Mattias Ritola 3-0.

Timeout för Mora, och efter det jämnade spelet ut sig en aning, och Mora kom sakta in i matchen mer och Matt Bailey skulle också reducera till 3-1 efter en läcker styrning på Viktor Amnérs skott.

Plockade målvakten med tio minuter kvar

Leksand rivstartade i den tredje perioden och redan efter dryga minuten satt 4-1 i nät sedan Jon Knuts klippt till direkt efter tekning. Mellan benen på Christian Engstrand.

Därefter var det Mora för hela slanten. Leksand drog på sig tre utvisningar efter varandra och Mora satsade allt framåt. Plockade ut målvakten och spelade sex mot fyra i närmare sex minuter innan 4-2 bombades in av Pierre Engvall.

Men närmare än så kom inte Mora mot ett frenetiskt kämpande Leksand.

– Det gäller att göra exakt samma sak på lördag som idag. Spelar vi så här så kommer det räcka till nya segrar, sa tvåmålsskytten Jon Knuts i Leksand till C More efter matchen.