Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Kan David Rautio hålla tätt mot Frölunda - igen?

1 mars 2018 11:30
#BIFFHC

Brynäs fick under gårdagen Djurgården på fall och David Rautio spikade igen gästernas målbur. Nu väntar ny match, denna gång hemma i Gavlerinken Arena, mot Frölunda. Ett Frölunda som bara fått hål på Rautio en gång denna säsong, håller han tätt även ikväll?


Formkollen

Brynäs spelade så sent som igår borta mot Djurgården och tog en riktig kämparseger när de nollade stockholmarna i deras hemmaborg. Gävlelaget har på de fem senaste matcherna två vinster, men har haft det svårt mot lagen som huserar i botten av tabellen. Nu kommer Frölunda på besök i Gavlerinken Arena, där hemmalaget haft det tufft på senaste tiden och har fem raka hemmaförluster. Något som talar för Brynäs ikväll är att på de två tidigare mötena mot Frölunda har David Rautio bara släppt in ett mål, hemmalaget har vunnit med 4-1 och 4-0. Rautio höll dessutom nollan igår mot Djurgården, kan målväktaren spika igen för sjätte gången denna säsong?

Även Frölunda svarade för en kämparinsats igår när Malmö gästade Scandinavium. Hemmalaget kunde till slut vinna med 2-1 efter straffar och Carl Grundström blev stor matchvinnare när han satte den avgörande straffen. Efter en mindre svacka på tre raka förluster har göteborgarna nu hittat tillbaka till vinnarspåret och har tre raka vinster. Frölunda har som sagt haft det tufft mot Brynäs denna säsong och Victor Olofsson är den enda som fått hål på David Rautio. Det som talar för gästerna är att de är otroligt starka på bortaplan och har på de sex senaste matcherna endast förlorat en match, på de senaste 14 bortamatcherna har de tre förluster. Kan göteborgarna ta revansch i Gavlerinken Arena ikväll?

Noterbart Brynäs:

  • #33 Elias Fälth har gjort poäng i fyra raka matcher i form av fyra assist.
  • #15 Simon Bertilsson var tillbaka från OS genom att göra sitt första mål i SHL sedan den 4 november.
  • #8 Aaron palushaj är spelaren i Brynäs som gjort flest poäng i powerplay, sju mål och sju assist.
  • Brynäs saknade igår #94 Henrik Larsson, #12 Samuel Asklöf, #17 Alexander Bjurström och #20 Marcus Westfält.

Noterbart Frölunda:

  • #3 Carl Grundström har gjort fem mål på tre raka matcher.
  • #81 Ryan Lasch har gjort fyra poäng (0+4) på de fyra senaste matcherna.
  • På 160 numerära överlägen har Frölunda endast släppt in två mål, det är näst bäst i hela ligan.
  • I mötet mot Malmö senast saknade Frölunda #21 Christoffer Ehn och #6 Kristoffer Gunnarsson, däremot var samtliga spelare som varit iväg på OS tillbaka på isen.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFHC.